A Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület tavalyi évi munkásságáról

2017-ben is folytatta a turisztikai értékek megismertetését a Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület


Az Egyesület a Sárrét Falusi Turizmusáért Egyesület mára a kistérség turizmusának legfontosabb idegenforgalmi civil szerveződése. Tevékenységünkkel évente kb. 10 000 főt érünk el, mely Zsadány, Biharugra, Okány, Körösújfalu, Vésztő, Szeghalom, Ecsegfalva, Dévaványa, Körösladány, Bucsa, Kertészsziget, Füzesgyarmat településekre terjed ki.

 

2017-ben is folytattuk a térséget népszerűsítő munkánkat, melyhez 500 000 Ft-os támogatást kaptunk a Nemzeti Együttműködési Alaptól. Előadásokat tartottunk az ifjúság számára a térségben található természeti és épített örökségeinkről. Szeretnénk növelni a turisztikai értékek ismertségét az oktatási intézményekben. Ezáltal elősegítve, hogy minél több osztálykirándulást, a tananyag elmélyítését segítő ismeretszerző utat a kistérségünkön belül valósítsanak meg, kihasználva a helyi humán és természeti erőforrásainkat. 2017-ben közel 2 000 példányt sikerült újra nyomtatni a Körös-Sárréti Kalauz kiadványunkból is.

 

A Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület és a Tourinform Körös-Sárrét iroda az idei évben is számos turisztikai kiállításra és környékbeli rendezvényre tervezi a kitelepülést. Márciusban Miskolcon és Debrecenben, áprilisban Szolnokon, Kovászna megyében, augusztusban Kolozsváron, októberben a Kolbászfesztiválon Békéscsabán jelenünk meg a kiadványainkkal. A nyári hónapokban a térségi nagyrendezvényeken (falu- és városnapok) is megtalálhatóak lesznek a prospektusaink.

 

A térségbe érkező turisták továbbra is kölcsönözhetik azokat a kerékpárokat, melyet a tagtelepüléseinkre helyeztünk ki. Ezzel kapcsolatban további információt a www.sarretitura.hu honlapon találhatnak az érdeklődők. Mivel igény mutatkozott gyermekkerékpárok kölcsönzésére is, ezért megragadva a lehetőséget, pályázatot nyújtottunk be a LEADER Helyi Akciócsoporthoz abban reménykedve, hogy újabb forrást kaphatunk kerékpárvásárlásra.

 

A közelmúltban újraválasztásra került az egyesület vezetősége. Kláricz János (Bucsa polgármestere) újabb három évre kapott bizalmat a munkájához.

 

Hamarosan elkészül a Templom – és Kastélytúra kiadványok aktualizált, újranyomtatott változata is, így kiadványokkal ellátva invitálhatjuk a térségünkbe a turistákat.

 

Ha Ön is szeretne tenni térségünk turizmusának fejlesztéséért, szeretettel várjuk közösségünkbe!

 

 

Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület                                     

Székhely: 5526 Kertészsziget, Kossuth utca 1.

Iroda/levelezés: 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 89.

Tel.: 66/470-395, 30/372-3634

mail: kstedoc@gmail.com

www.sarretitura.huhttp://kste.gportal.hu/