Dévaványai Kulturális és Művészetoktatási Alapítvány
Nyomtatható verzió Cikk ajánlásaPostacím: 5510, Dévaványa, Gyöngy u. 6.

 

Képviselő neve: Papp Endréné

 

Telefonszáma: 66/483-051 vagy 30/312-4412

 

E-mail cím: amkmuvhaz@invitel.hu 


Adószám: 18389533-1-04

 A dévaványai Kulturális és Művészetoktatási Alapítvány 2005-ben alakult meg.

 

Célja, Dévaványa kulturális életének színesítése, támogatása, valamint az ifjúság művészeti nevelése. Az alapítvány besorolása alapján kulturális tevékenységet végez, fokozata közhasznú.

 

A művészeti csoportok rendszeresen részt vesznek a kiemelt városi rendezvényeken (Városnap, Augusztus 20-i ünnepség, Betakarítási Ünnep), mind emellett pedig ugyanilyen színvonalas műsort adnak jeles ünnepeinken is, mint pl. március 15-i műsoron, október6, október 23-i megemlékezésen vagy akár a karácsonyi koncerten.

 

Térségi rendezvényeken is gyakori fellépők, legutoljára a Szeghalmi Körös-Sárréti ízek és Hagyományőrző fesztiválon mutatták meg magukat.

 

Fellépéseik felettébb színvonalasak, így minden korosztály szívesen látogatja előadásaikat. A nagy sikernek köszönhetően első számú fellépők a dévaványai intézmények rendezvényein is.

 

Részt vettek a dévaványai Margaréta napokon, a Múzeumkerti esten valamint az Iskolai Alapítványi Esten.

 

 

A dévaványai művészeti iskola háttéralapítványaként a művészetoktatásban résztvevő gyerekek és fiatal felnőttek anyagi és szakmai támogatását is felvállalja.

 

A rászoruló gyerekek tandíjbefizetésének egy részét szintén az alapítvány finanszírozza.

 

Minden évben lebonyolításra kerül a művészeti tábor, ahol az alapítvány lehetőségeihez mérten szintén segítséget nyújt. Így a rászoruló gyerekek is részt tudnak venni a tábor egy hetes életében. Itt elmélyíthetik tudásukat, gyarapíthatják zenei ismereteiket, vizuális készségüket.

 

A fentiekből adódóan egyértelműen kiderül, hogy az alapítvány célcsoportja a korosztályokat átfogva, a kultúrát kedvelő és kultúrát művelő emberek.


2010-08-30 16:13

Vissza