Gyulai SZC Dévaványai Szakképző Iskolája és Kollégiuma
Nyomtatható verzió Cikk ajánlásaGyulai SZC Dévaványai Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Gyula - Dévaványa - Szeghalom - Orosháza - Sarkad - Szarvas


Központi cím:

cím: 5700 Gyula, Szent István u. 38.

telefon: + 36 66 / 561 421

e-mail: titkarsag@gyszc.hu


OM: 028390

Akkreditációs lajstromszám: AL-1747

Igazgató: Kovács Zsuzsanna


Dévaványai oktatási egység:

Cím: 5510 Dévaványa, Mezőtúri út 2.
Érdeklődni: 06-66-585-110
E-mail: devavanya@gyszc.hu

Gyulai SZC Dévaványai Szakképző Iskolája és Kollégiuma:(DÉVAVÁNYA)

  •    Szépészet ágazat

  •    Vendéglátóipari ágazat

  •    Ügyviteli ágazat

  •    Kereskedelmi ágazatA szakképzési rendszer átalakítása során 2015. július 1-jétől országosan 44 szakképzési centrum kezdte meg működését.

A Gyulai Szakképzési Centrumhoz tartozik az orosházi Tisza Kálmán, a szarvasi Székely Mihály, a szeghalmi Szigeti Endre, a sarkadi Ady Endre – Bay Zoltán, a gyulai Harruckern János és a dévaványai Szakképző Iskola és Kollégium.

A szakképzési intézményrendszer hatékonyabb, összehangoltabb működésének elősegítése mellett szorosabbá teszi az intézmények közötti kapcsolatot, továbbá gyorsabb és rugalmasabb reagálási lehetőséget biztosít a munkáltatói, gazdasági igények változására.

A centrum szakgimnáziumaiban (volt szakközépiskola) szakmai érettségi vizsga és szakképesítés szerezhető. Ennek megfelelően a 9-12. évfolyamon az egységes kerettanterv szerinti közismereti képzés mellett szakmai elméleti és gyakorlati oktatás folyik, az ezt követő évfolyamon pedig az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) meghatározottak szerint érettségi végzettséghez kötött, a szakmai érettségi ágazatához tartozó képesítés szakmai vizsgájára készítjük fel diákjainkat.

Az érettségit követően érettségire épülő emelt szintű technikus szakképesítés szerezhető; a képzés 4+1 éves.

A szakközépiskoláinkban (volt szakiskola) az első három év után szakmai vizsgát tehetnek a diákok, majd további két év alatt felkészülhetnek az érettségire, a képzés időtartama 3+2 év.

A felnőttoktatás keretein belül lehetőséget biztosítunk a második ingyenes szakképesítés megszerzésére, akár keresztfélévben (február) történő beiratkozás mellett is.

Felnőttképzésünkkel a gazdaság igényeihez rugalmasan igazodó, folytonosan bővülő képzéseket kínálunk piaci alapon mindazok számára, akik ezt a képzési formát választják.

 

Tisztelettel:
Kovács Zsuzsanna
főigazgató2011-09-28 16:23

Vissza