17°C, 24.12 km/hNY/ÉNY-i szél, szitálás, gyenge eső
Felhívás segítő összefogásra - Marton Ildikó túl van az első őssejt beültetésen!
Nyomtatható verzió Cikk ajánlásaAz összefogás már számtalanszor megmutatta, hogy milyen csodálatos erővel bír… így kezdtük felhívásunkat, mely Marton Ildikó külföldi gyógykezeléséhez kért hozzájárulást. Dévaványa lakossága és más települések adományozói ezt be is bizonyították, hiszen egy szűk év alatt sikerült annyi pénzt összegyűjteni, hogy Ildikó eljutott Bécsbe és átesett a számára nagyon fontos őssejt beültetésen.

 

A gyűjtés azonban még nem ért véget, hiszen Ildikónak utókezelésre és egy év múlva egy újabb beavatkozásra lesz szüksége.Marton Ildikó Dévaványai lakos. 1987. 01. 19.- én született Gyomaendrődön. A középiskolai tanulmányit Gyomaendrődön végezte, majd agrárkereskedelmi menedzser asszisztens szakképesítést szerzett. Már akkor is évről évre nehezebben teljesítette a testnevelés órai követelményeket. Tanulmányai végeztével, - mivel egyéb lehetősége nem adódott - a szomszéd település egyik gyárában kezdett el dolgozni betanított munkásként. Ott másfél évig dolgozott, de ekkor már akadályt jelentett a lépcsőn való fel- és lesétálás. Munkaviszonya megszűnése után már annyira aggasztó volt az állapota, hogy úgy döntött, elmegy orvoshoz.


Több orvosi vizsgálatot követően, az eredményt egy Pécsett végzett DNS vizsgálat hozta 2010. 01. 14.- én, melyben megállapították, hogy Friedreich ataxiában szenved.


A betegségben szenvedők első tünetei az izommozgások koordinációjának zavarából adódó bizonytalan és ügyetlen mozgások megjelenése. Később csökken a beszédképesség, lassulnak a reflexek, majd a betegség súlyosbodásával a beteg tolószékbe kényszerül. Ennél a betegségnél 50-70%-ban előfordul cardiomyopathia (szívizombántalom) is, ami nála beigazolódott. A betegség prognózisa lassú (10-15 év). Itthon az orvostudomány még nem ismer hatásos gyógymódot e ritka betegségre.


A család nehéz anyagi körülmények között él. Ildikó apukája munkanélküli, anyukája és testvére helyben dolgozik csekély fizetésért. Önerőből nem lettek volna képesek biztosítani lányuk számára a gyógyuláshoz szükséges anyagi fedezetet. Az emberek önzetlen segítsége reményt adott ennek a beteg lánynak a gyógyulásra és egy jövőbeni egészségesebb életre.

Mindenkinek szeretnénk köszönetet mondani az anyagi hozzájárulásért, amely lehetővé tette, hogy Marton Ildikó visszakapja a gyógyulásba vetett hitét és azt az erőt, amellyel tovább küzdhet betegségével.Felajánlásiakat a Dévaványa Felemelkedéséért Közalapítvány 54000038 – 10000025 számú számlájára várjuk - melyet a Szeghalom és Vidéke Takarékszövetkezet vezet:


 

  • átutalással,
  • személyes befizetéssel költségmentesen (Takarékszövetkezet, Árpád u. 10.)

 

 

Befizetéséről nyugtát kap a támogató és azonnal a Közalapítvány számlájára kerül a pénz.

Kérjük a megjegyzés rovatba feltüntetni:      Marton Ildikó

 


Személyesen is történhet a befizetés, a Dévaványa Felemelkedéséért Közalapítvány irodájában (a Polgármesteri Hivatal udvari helyiségében).

Kapcsolódó dokumentumok:

2011-10-18 11:28

Vissza