28°C, 7.56 km/hK/ÉK-i szél, közepesen felhős
Trükkös tűzifa árusok!
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása


   Trükkös tűzifa árusok!    

 

 

 

Békés megyében az elmúlt időszakban több tűzifa árusítással kapcsolatos csalásról érkezett bejelentés a rendőrségre. A sértettek egy megyei terjesztésű lapban megjelent hirdetésben feltüntetett telefonszámon rendeltek fát. Az ügyintéző egy számlaszámot adott meg, amelyre el kellett utalniuk a vételárat vagy annak egy részét. Ezután viszont az előre egyeztetett időpontban nem szállították ki nekik a tüzelőt.A rendőrség ismételten óvatosságrainti a tűzifát vásárlókat.

 

Lehetőleg csak telephellyel és hiteles mérleggel rendelkező cégtől, vállalkozástól vásároljanak tüzelőt. Ha újsághirdetés útján, vagy házaló árusoktól vásárolnak, nagyobb az esélye annak, hogy csalás áldozataivá válnak. A kedvezőnek tűnő, a piaci árnál jóval alacsonyabb árról szóló ajánlatokat mindig fontolják meg.

 

Megrendeléskor előre egyeztessék a kiszállítás időpontját ésa lerakodáshoz lehetőleg kérjék olyan családtag, vagy szomszéd segítségét, aki jártas a tüzelőanyagok vásárlásában. Csak akkor fizessék ki a fát, ha megnézték, hogy olyan minőségű, amilyet megrendeltek és a jelenlétükben mérték le. Csak a lepakolt fa árát fizessék ki. Amennyiben a cég vagy vállalkozó előleget kér, legyenek nagyon körültekintőek. Ha nem ismerik jól az eladót, előre ne utaljanak, és ne adjanak át pénzt. A kiszállításkor idegeneket ne engedjenek be a házukba. Mielőtt megérkeznek, készítsék elő a megbeszélt vételárat, ne a szállítók előtt vegyék elő az összes megtakarított pénzüket.

 

Ha bűncselekmény áldozatává váltak, a lehető legrövidebb időn belül értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon.

 


2016-10-07 09:20

Vissza