31°C, 16.56 km/hNY/ÉNY-i szél, közepesen felhős
VIII. Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Verseny
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása


 


Kedves leendő Versenyzőnk!


 

Ezennel  tisztelettel  meghívjuk  a  VIII.  Gyomaendrődi  Disznótoros  és  Böllérpálinka  Versenyre.

 

Egyesületünk célja, hogy eredeti, hagyományőrző hangulatot teremtve elevenítsük fel a nagyapáinktól tanult disznótoros hagyományokat, hamisítatlan gasztronómiai élményekkel fűszerezve.

 

A nap folyamán válogathatnak a látogatók a hagyományos házi jellegű ételekből és italokból, valamint a gasztronómiai különlegességekből.

 

A verseny időpontja: 2016. november 26. (szombat)

 

Verseny helyszíne: Gyomaendrőd, Varga Lajos Sportcsarnok, Szabadság tér 1.

 

 

Nevezési határidő: 2016. november 17. csütörtök

 

 

DISZNÓTOROS ÉTEL-VERSENY RÉSZLETEI:

 

A Zsűri: Békés Megyei Culinary Team szakácsolimpikonjai

 

Nevezési díj: 3.500 Ft/csapat, mely kategóriánként 1-1 db disznótoros étel zsűrizését foglalja magába. További ételek zsűriztetése: 500 Ft/étel

 

Nevezési kategóriák:

1)     magyaros paprikás sült kolbász

2)     egyéb disznótoros ételek

 

A rendezőség biztosítja a jelentkezési feltételek alapján megrendelt és kifizetett húst:

-

Fél sertés esetén (kb. 45 kg)

800 Ft / kg

-

Aprított vegyes hús (70% hús + 30% zsiradék)

1.050 Ft / kg

 

(minimum 5 kg / csapat)

 

 

(Fél sertés esetén kérjük előre fizetéssel a 45 kg szerinti összeget. A helyszínen történő pontos mérést követően kerül sor a korrekcióra.)

 

A húsos láda kaució díja 2.000 Ft, melyet az átvételkor kell megfizetni. Tisztán visszaadott húsos láda esetén a kauciót visszaadjuk.

 

A rendezőség a nevezési díj ellenében biztosítja a versenyzők részére:

▪        Békés Megyei Culinary Team által aláírt kötény

▪        1 db sörpad garnitúra

▪        Kolbász sütésére villanysütő használat

A rendezvény köténye a helyszínen megvásárolható.

 

A versenyzőknek kell gondoskodniuk a következőkről:

 

-    Járulékos anyagokról (fűszerek, bél stb.), kéziszerszámokról, darálóról, vágódeszkáról, edényekről, eszközökről, stb.

 

 

- A sütéshez 40 x 32 cm-nél nem nagyobb sütő tepsiről.

 

 A csarnokban csak elektromos sütésre, főzésre van lehetőség, gázpalack használata TILOS! Gáz használata a csarnokon kívül felállított sátrakban lehetséges. Amennyiben a csarnokon belül szeretne sütni, főzni, kérjük hozzon magával olyan elektromos készüléket, mellyel ezt meg tudja oldani (mi csak a kolbász sütéséhez szükséges sütőket áll módunkban biztosítani).

 

Kérjük a nevezési lapon jelezze, hol szeretne helyet foglalni!

 

Az elkészült ételek értékesítésére a csapatoknál támogatójegy ellenében van lehetőség.

Egyéb módon nem értékesíthetik az elkészült ételeket.

 

Felhívjuk a versenyben résztvevő kolbászkészítőket, hogy az egészségügyi előírások figyelembe vételével a munkálatokat megfelelő öltözékben végezzék!

 

A disznótoros verseny menete:

07.00 – Regisztráció, húsátvétel

 

09.00 – Ünnepélyes megnyitó

12.00 – 15.00 – Zsűrizés, disznótoros ételminták leadása

16.00 – Eredményhirdetés

(A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk)

 

Zsűrizés menete:

 

A zsűrizésre szánt sültkolbászt (30 dkg/minta), vagy egyéb ételt a regisztrációnál átvett tányéron, díszítve, a nevezési számmal ellátva kell a zsűrinek leadni.

 

Kategória győztesek:

I. helyezés: Kerámia díj+ oklevél

II. helyezés: Kerámia díj+ oklevél

III. helyezés: Kerámia díj+ oklevél

 

+Különdíjak

 

A zsűri döntése megtámadhatatlan!

 

 BÖLLÉRPÁLINKA VERSENY RÉSZLETEI:

 

A böllérpálinka nevezési díját a helyszínen a nevezéssel és a minta leadásával egy időben lehet megfizetni. A mintákat az esemény napján, a rendezvény helyszínén, a regisztrációnál kell leadni, min. 2dl-es átlátszó üvegben.

 

Nevezési díj: 500 Ft/minta

 

A verseny kategóriái:

1)  Szilvapálinkák

2)  Egyéb gyümölcs pálinkák

 

 

Böllérpálinka verseny menete:

-  09.00 – Ünnepélyes megnyitó

-  08.00 – 11.00 – Böllérpálinka regisztráció, minták leadása

 

-  16.00 – Eredményhirdetés

 

 Díjazás:

Minden pálinka arany, ezüst vagy bronz minősítésű oklevelet kap.

 

Kategória győztesek:

I. helyezés: Kerámia bugykos + oklevél

II. helyezés: Kerámia bugykos + oklevél

III. helyezés: Kerámia bugykos + oklevél

 

A pálinka zsűri elnöke: Ignácz Tibor pálinkamester-szakmérnök, Hármas-Körös Pálinka Manufaktúra

 

HÁJAS, TEPERTŐS SÜTEMÉNYEK VERSENYE:

 

Nevezni a helyszínen, egy tálca otthon készített sütemény leadásával és a receptleírással lehet. A verseny napján a regisztrációnál 8-10 óra között lehet leadni a zsűrizésre szánt hájas vagy tepertős süteményt. Nevezési díj nincs.

 

Kategóriák: -Sós sütemények (hájas vagy tepertős) -Édes sütemények (hájas vagy tepertős)

 

Mindkét kategóriában az 1-3. helyezett díjazásban részesül, receptjüket megjelentetjük a honlapunkon.

 

 NEVEZÉSSEL ÉS JELENTKEZÉSSEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK:

 

A Disznótoros Verseny nevezési díja és a rendelt hús ára átutalható a GYÜSZ-TE 53200015-11082390 számlaszámra (ebben az esetben az átutalás ”megjegyzés rovatában” kérjük, hogy tüntesse fel a nevét/csapatnevét és postai címét a beazonosíthatóság végett!), vagy befizethető a Körös Látogatóközpont Infopontjában (5500 Gyomaendrőd, Jókai Mór u. 6.) hétfőtől péntekig 8:00-16:00 között.

 

Érvényesnek tekintendő a nevezés, ha a mellékelt nevezési lap leadása és a díj megfizetése határidőben megtörtént.

 

 

Nevezési határidő: 2016. november 17. csütörtök

 

 

Kérjük, ne felejtse el az átutalást igazoló bizonylatot/átutalási megbízás másolatát és a nevezési lapot megküldeni egyesületünk részére személyesen, postai úton, faxon vagy e-mailben (Körös Látogatóközpont Infopontjába, 5500 Gyomaendrőd, Jókai Mór u. 6.; tel/fax: +36 66 386-851; e-mail: gyomaendrod@tourinform.hu) legkésőbb 2016. november 17-ig.

 

A verseny megfelelő előkészítése érdekében kérjük a határidő pontos betartását!

 

A versennyel kapcsolatos információkért kérjük keressen minket a Körös Látogatóközpont Infopontjában (+36-66/386-851, 06/20/ 994 5525, gyomaendrod@tourinform.hu)

 

Számunkra megtisztelő versenyünkön való részvétele, melyet nagyon-nagyon köszönünk. Cserébe fogadja tőlünk egész napos kellemes programunkat és a versenyen várható sikeréért előre is gratulációnkat.

 

Gyomaendrőd, 2016. október 04.

 

Dr. Glózik Klára, elnök

 


2016-10-12 18:32

Vissza