Értesítés a Dévaványa területén történő szúnyoggyérítésről
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása


Értesítés a Dévaványa területén történő szúnyoggyérítésről

 


Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést.
A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre
és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki.
A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni.
Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással.
A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog.
A légi kémiai kezelés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX 1 ULV Forte készítmények kerülnek felhasználásra.
A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.
A légi kémiai védekezés 2017. június 12-én a napnyugta előtti időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2017. június 13-14.
A földi kémiai védekezés 2017. június 12-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2017. június 13-14.

 

 


PMG Szúnyogkontroll Konzorcium


2017-06-08 13:25

Vissza