A Margaréta Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény tájékoztatója

Tisztelt Lakosság, Hozzátartozók!

Tájékoztatni szeretném Önöket a Margaréta Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény idős bentlakásos otthonban történtekről.

Az elmúlt időszak számos megpróbáltatás elé állította az intézmény idős ellátottjait, dolgozóit és az intézmény fenntartóját.

Az intézményben a COVID-19 vírusfertőzés az idősek körében különböző mértékben és tünetekkel jelentkezett, melyet befolyásolt krónikus alapbetegségeik is.

Megfigyelésük és kezelésük intézményi és kórházi szinten történt. Jelenleg 4 fő áll még kórházi kezelés alatt.

Sajnos 21 idős gondozottunk elhunyt, akik feladták a küzdelmet a családtól való elszigetelődéssel, betegségeikkel, a vírussal szemben.

Az intézmény háziorvosa 2020.12.03.-án elvégezte az érintett idős gondozottaknál a felszabadító mintavételezést, melynek eredménye negatív lett.

Ennek köszönhetően jelenleg igazolt pozitív koronavírusos idősünk nincs. Az elkülönítéseket a záró fertőtlenítés elvégzése után megszüntetjük, de a szükséges elkülönítő helyiséget továbbra is biztosítani fogjuk.

A szakosított intézmény dolgozói körében az intézmény háziorvosa hetente elvégzi az antigén kimutatására alkalmas gyorstesztet.

Jelenleg 2 fő dolgozó tartózkodik otthon járványügyi megfigyelés alatt.

Ismételten szeretném megköszönni munkatársaimnak, dr Patka Lenke intézmény orvosának kitartó munkájukat, az Önkormányzat segítségét a dévaványai lakosok összefogását, adományaikat valamint a hozzátartozók türelmét, megértését!

Elhunyt időseink hozzátartozóinak megnyugvást, őszinte részvétet kívánunk!

Tisztelettel:  Czirják Edit

intézményvezető

Dévaványa 2020. 12. 04.