eOvi – óvodai, bölcsődei online fejlesztés

“Amit ma teszünk, döntés arról, hogy milyen lesz a világ holnap.”

(Marié von Ebner-Eschenbach)

A Dévaványai Általános Művelődési Központ óvodai telephelyei április 1-jétől átálltak az online fejlesztésre. Ebben városunk polgármestere, Valánszki Róbert nyújtott támogatást, aki azóta is figyelemmel kíséri online munkánkat, és számunkra külön öröm az, hogy támogatása mellett elégedettségét is kifejezte ez iránt. Óvodapedagógusaink napi rendszerességgel, kidolgozott tematikus terv alapján tevékenységeket, meséket, dalokat ajánlanak a csoportjaikba járó gyermekeknek, illetve szüleiknek. Ezek természetesen nem kötelező jellegű feladatok, de azt tapasztaltuk, hogy a gyerekek várják, és örömmel végzik a felkínált tevékenységeket.

Célunk az volt, hogy gyermekeink otthonlétét színesítsük, a szülők dolgát megkönnyítsük, s nem titkolt szándékunk az óvodai fejlesztés online felületen történő folytatása. Leginkább videók formájában történik az ismeret átadás, a mesélés, verselés, a vizuális tevékenységek, a dalolás, a mozgásos ajánlások, hiszen fontosnak tartjuk a személyességet: az óvodás gyerekek örülnek, ha látnak, hallanak bennünket,  egy kicsit ,,velük vagyunk”. Videóinkban benne van a személyiségünk, a gondolataink, amit a gyerekek megszoktak, s ez lelki támogatást is jelenthet ebben a nehéz időszakban. Nem csak a gyerekeknek, nekünk is, hiszen rengeteg visszajelzést kapunk, akár fénykép, akár videó formájában, örülnek nekünk, szorgalmasan tevékenykednek, s büszkén mutatják be rajzaikat, elkészült alkotásaikat.

Óvodapedagógusaink lelkesen készülnek, videóznak, szakmai tudásuk legjavát teszik közzé napról napra az óvodák zárt csoportjaiban. Együtt, egy cél érdekében, a gyermekeinkért összefogtunk.

A dévaványai Gólyahír bölcsőde kisgyermeknevelői is bekapcsolódtak a programba, rendszeresen küldik a mondókákat, játékos tevékenységeket a csoportjaikba.

,, Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz.”(Mahatma Gandhi)