Értesítés – légi és földi kémiai szúnyoggyérítés

Tisztelt Lakosság!

Dévaványai Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője nevében ezúton értesítjük, hogy az Önkormányzat illetékességi területén, légi és földi úton történő kémiai szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. 

A légi védekezés időpontja: 2021. június 11. (péntek) napján, napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Rossz idő esetén tartaléknap: 2021. június 12-13-14.

A földi védekezés időpontja: 2021. június 11. (péntek) napján napnyugta utáni órákban.

Rossz idő esetén tartaléknap: 2021. június 12-13-14.

A felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: Deltasect 1,2 ULV szúnyogirtó szer az engedélyezett dózisban. A készítmény emberre és melegvérű állatokra veszélytelen.

A vegyszer MÉHEKRE VESZÉLYES!

A lakosság részére javasolt intézkedések: 

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. 

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Dévaványa, 2021. június 8.

 

                                           Dévaványa Város Önkormányzata