Költözik a gyermekorvosi rendelő

Dévaványa Város Önkormányzata 30 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztériumtól a gyermekorvosi rendelők felújítására. Tudni kell, hogy a támogatás csak a rendelők felújításához használható fel, ugyanakkor nem tartottuk volna ésszerűnek, ha a rendelők felett lévő lakások nyílászárócseréjét, hőszigetelését és fűtéskorszerűsítését nem most, egyidejűleg valósítanánk meg. A Képviselő-testület úgy döntött, hogy a munkálatok ezen részét önkormányzati költségvetésből finanszírozza. Mivel a tetőfelújításhoz különösebb tervezői munka nem volt szükséges, és a tető állapota már tarthatatlan volt, ezért ezeket a munkálatokat már tavaly év végén megrendeltük: az épület teljesen új tetőfedést és padlásszigetelést kapott, valamint kicseréltük a tetőablakokat.

A felújítás további munkálatai azonban tervezői munkát igényeltek (az építészettől a gázengedély tervekig), ezért azokat meg kellett rendelnünk. Mint Önök is bizonyára látják a pályázatok lebonyolítása kapcsán országos dömping van: szinte minden önkormányzati pályázatot egyszerre hirdettek ki, így nagyjából a tervezők is egyszerre dolgoznak. Ebből kifolyólag a tervezői kapacitások elég szűkösek, aminek köszönhetően a tervek elkészítését csak mostanra tudták vállalni. Szeptember hónapban szeretnénk lezárni a kivitelező kiválasztásra irányuló közbeszerzési eljárást, ami azt jelenti, hogy ha minden rendben megy, akkor októberben megindulhatnának a felújítási munkálatok. A felújítás nem csak külsőleg fog megtörténni: a tetőcsere, a külső és belső nyílászárócserén, hőszigetelésen és fűtéskorszerűsítésen túl megtörténik a világításkorszerűsítés, a rendelők új burkolatokat, szanitereket és festést kapnak. Mivel a rendelők szinte teljesen átalakulnak ezért a felújítás idejére kénytelenek vagyunk a gyermekorvosi rendelést elköltöztetni.

A felújítás alatt a rendelés 2018. október 1-től a „Havancsák házban” (Széchenyi utca 6.) fog működni, a jelenlegi gyermekorvosi rendelővel szinte szemben. A felújítási munkálatok alatt a rendelés az alábbi ütemben fog történni:

Dr. Demeter Erzsébet

Hétfő, Kedd és Péntek: du. 13-tól 15-ig

Szerda, Csütörtök: de. 8-tól 10-ig

 

Dr. Kacsó Márta

Hétfő, Kedd és Péntek: de. 8-tól 10-ig

Szerda, Csütörtök: du. 13-tól 15-ig

 

Az orvosok elérhetősége is változni fog: az átmeneti időszakban a 06-30/911-5645 számon lesznek elérhetőek

Kérem, kísérjék figyelemmel a rendelés helyszínében történő változást! Bizonyára a felújítás fog járni némi kellemetlenséggel, de kérem, gondoljanak arra, hogy a munkálatok végén egy sokkal korszerűbb, fenntarthatóbb, modernebb és nem utolsó sorban kellemesebb környezet vár gyermekeinkre!