Koronavírus tájékoztató 2020.04.06.

Tisztelt Lakosok!

A koronavírus-fertőzés elleni védekezési eljárásban a városunkat érintően az alábbi tájékoztatást adom:

A rendelkezésemre álló információk alapján településünkön eddig összesen négy személy esetében került sor kórházban lefolytatott vizsgálatra, ugyanakkor minden esetben az első és a második teszt eredménye is negatív volt.

Dévaványán eddig öt személy esetében rendeletek hatósági házi karantént járványügyi megfigyelési céllal, ebből négy esetben már feloldották azt, de az ötödik lakosunk is tünetmentes, illetve április 12-ével várhatóan az ő esetében is feloldásra kerül a karantén.

Fentiekből kiindulva továbbra sincs tudomásunk koronavírustól megfertőződött személyről Dévaványán.

Ellenkező döntésig az önkormányzati hivatalt és az intézményeket érintő korábbi döntések változatlanul érvényben maradnak.

Örömmel tudatom, hogy az elmúlt héten minden 65 évnél idősebb lakosunk hozzájutott a varrónőink és az önkéntesek munkájának és közreműködésének köszönhetően elkészült maszkokhoz. Ha valaki mégis kimaradt, kérem jelezze (0666/483-100/119 mellék).

A maszkok továbbra is készülnek, a varrodai dolgozóink sikeresen utolérték magukat a számos önkéntesnek is köszönhetően, így egyelőre megköszönjük önzetlen munkájukat, segítségüket.

Minden dévaványai lakos számára térítésmentesen biztosítjuk a textilből készült, mosható, fertőtleníthető maszkokat, azonban nem tudhatjuk, hogy egy adott lakcímen éppen mennyien tartózkodnak életvitelszerűen, ezért kérem, hogy aki élni szeretne a lehetőséggel az a 06-66/483-100/119-es melléken vagy az onkormanyzat@devavanya.hu email címen jelezze igényét, melyet követően a maszkokat kiszállítjuk számukra.

Valánszki Róbert

polgármester