KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ 2020.11.11. – vendéglátó kiegészítés

Tájékoztatás vendéglátó üzletet működtetőknek!

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet alapján azt a tájékoztatást adtuk ki, hogy a vendéglátó üzletek csak este 19 óráig szállíthatnak ki, azt követően nem.

Azóta több helyről – szakmai szervetek, hatóságok – kaptunk visszajelzést, hogy a rendelet ezen szabálya nem egyértelmű, ezért állásfoglalást kértek a Kormánytól ennek megnyugtató tisztázására. A vélemények megoszlanak a tekintetben, hogy a vendéglátó üzletek (étterem, büfé, söröző, kocsma, stb.) meddig tarthatnak nyitva, illetve meddig szállíthatnak ki.

A kérdés rendezéséig a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától kapott információ alapján arról tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a működési engedélyükben szereplő nyitva tartási időben nyitva tarthatnak, illetve abban az időtartamban az éttermek, büfék, pizzéria, stb. – ahol ki/elszállításra alkalmas ételkészítés történik – ki is szállíthatják a megrendelt ételt.

A vendégek a kijárási korlátozás betartása mellett (este 20 óráig haza kell érni) a nyitva tartási időben személyesen is megrendelhetik és elvihetik az ételt a vendéglátó üzletből.