Koronavírus tájékoztató 2021.04.01.

Tisztelt Lakosok!

Városunkban jó ütemben halad az oltás, minden, a háziorvosainkhoz központilag eljuttatott vakcina időben és megfelelő módon beadásra került az azt igénylők részére.

Eljutottunk oda, hogy minden beoltható 65 év feletti lakosunk – aki regisztrált – megkapta legalább az első védőoltást.

Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy a helyi háziorvossal rendelkező 18 év feletti dévaványaiak (~5400 fő) közel 25 %-a már élvezi vagy hamarosan élvezni fog bizonyos fokú védelmet a koronavírussal szemben, illetve ennek a számnak az egyharmada pedig már a második oltást is megkapta. 

Köszönjük a háziorvosok és az asszisztenseik munkáját, akik fáradhatatlanul szervezik az oltások beadásának rendjét és végzik feladatukat.

A Békés Megyei Védelmi Bizottság Oltási Munkacsoportja is folyamatosan azon dolgozik, hogy a megyébe érkező védőoltások minél hatékonyabban kerüljenek felhasználására. A bizottság elnöke, Takács Árpád kormánymegbízott tájékoztatása szerint a következő héten jelentős mennyiségű Pfizer és Szputnyik-V vakcinák érkezenek a megyébe, az előbbit a háziorvosokhoz juttatják ki, az utóbbit kórházi oltópontokra.

Kérjük, hogy aki élni szeretne az oltóponton elérhető vakcina beadásának lehetőségével jelezze a háziorvosának, aki továbbítani fogja a jelzését. Az oltás felvételéről visszaigazolást kap az igénylő, aki az orosházi kórház oltópontjában kaphatja meg a vakcinát.

Idősotthonukban nincs koronavírussal fertőzött ellátott, az intézményben minden azt kérő ellátott és dolgozó megkapta a második oltást is.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a kötelező maszkviselés szabályaira és a védelmi intézkedések betartásának fontosságára.

Dévaványa Város Önkormányzata