Koronavírus tájékoztató – 2021.11.19.

Tisztelt Lakosok!

 

A koronavírus-fertőzés elleni védekezési eljárásban városunkat érintően az alábbi tájékoztatást adjuk:

A rendelkezésre álló információk alapján Dévaványán a mai nappal 55 fő koronavírussal fertőzött személy van, akik, illetve a velük együtt élő családtagok karanténban vannak.

Ez az ismert fertőzöttek száma, azonban ettől jóval többen is lehetnek, mivel tünetmentesen is lehet fertőzött vagy vírushordozó az adott személy.

Tegnap megjelent a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 633/2021. (XI. 18.) Korm. rendelet, melyben a koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében életbe lépő szabályokról rendelkeztek.

A koronavirus.gov.hu-n található információk szerint ennek megfelelően ma éjféltől – az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett – újra kötelező a maszkviselés az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat. A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait.

Az önkormányzat által korábban kiadott tájékoztatás alapján a Városháza épületében és az intézményekben elrendelt maszkhasználat továbbra is érvényben marad a fentiek figyelembevételével.

Kérünk mindenkit, hogy az alapvető higiéniás szabályokat tartsák be, az otthonukon kívül és az előbb felsorolt helyszíneken túl vagy minden olyan élethelyzetben, melyben a másik embertől való 1,5 méteres távolságot nem lehet betartani, lehetőség szerint viseljenek az orrot és a szájat egyszerre takaró maszkot.

Köszönjük együttműködésüket!

Dévaványa Város Önkormányzata