Koronavírus tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

Sajnálatos módon Dévaványát is elérte koronavírus járvány, napról napra érkeznek hírek újabb és újabb megbetegedésekről a lakosság köréből és a bentlakásos idősek otthonából is. Pontos adatokkal szolgálni nem tudunk – hiszen a korábbiaktól eltérően – a személyekről az önkormányzat nem kap semmilyen hivatalos információt, csak a hatósági házi karanténban lévő háztartások számát tudjuk, amely jelenleg 7 db.

Eljött az idő, amikor ismét arra kell kérnünk Önöket, hogy fokozottabban próbáljanak meg vigyázni saját maguk és mások egészségére, maszkot minden esetben viseljenek, ha otthonról kimozdulnak, illetve ügyeljenek a kézfertőtlenítésre.

Kérünk mindenkit, hogy aki magán bármilyen betegségre utaló jelet tapasztal, azonnal kérje ki háziorvosa véleményét és annak elmúlásáig tartózkodjon otthon, kerülje a közösséget (Piac, kereskedelmi egységek, stb). Kérjen segítséget önkormányzatunktól, amennyiben bevásárlás, gyógyszerkiváltás során támogatásra van szüksége, vegyék igénybe az ingyenes influenza-elleni védőoltást!

Az önkormányzat hatáskörébe tartozó intézményeknél, épületeknél a fokozott takarítási protokoll továbbra is érvényes, a kihelyezett kézfertőtlenítő gépeket pedig folyamatosan utántöltjük. Speciális ózonos takarítást rendeltünk el, amely az elkövetkező hetekben, hónapokban minden önkormányzati fenntartású közintézményben, illetve a kisbuszunk esetében minden héten meg fog történni, biztosítva ezzel a leghatékonyabb fertőtlenítést. A kezelés alá vett épületek közül az első a bölcsőde és az óvodai intézmények lesznek, majd ezt követik az orvosi rendelők, szakrendelők, buszváró, sportöltöző és egyéb épületek.

Megállítani a vírust nem tudjuk, de felelősségteljes magatartással talán könnyebben átvészeljük!

 

Dévaványa Város Önkormányzata