Közlemény – 2020.03.14.

Az DÁMK intézményegységgel történt konzultációt követően az intézmény vezetője és dolgozói véleményét figyelembe véve az alábbi döntést hoztam:

Csökkentett gyermeklétszámmal valamennyi telephely nyitva tart.

Felmérés alapján dolgozó szülők részéről kb. 60 fő gyermek igényelné az óvodai ellátást. 60 gyermek központi helyen történő összezsúfolása nem célszerű az adott vírusfertőzés megelőző intézkedések szempontjából. A telephelyenkénti alacsonyabb létszám meggátolhatja a jelenlegi, már fennálló vírusfertőzések további terjedését (kötőhártya-gyulladás, hányás-hasmenés, bárányhimlő).

A gyermekek kisebb létszámban történő ellátást az is indokolja, hogy így a gyermekeket hordó felnőttek is ritkábban, kevesebb emberrel találkoznak. A telephelyek más-más városrész óvodáztatását látják el, így az esetlegesen felbukkanó vírusfertőzés nem lép át az óvodások körében más városrészekre, könnyebben lokalizálható.

A HHH-s gyermekek igény szerint kérhetik a meleg étkeztetést – amennyiben a szülő nem dolgozik, és gyermeke otthon tartózkodik – ételhordóban az óvoda bejáratában átveheti az ebédet.

Intézményvezető asszonyt arra kérem, hogy a rendkívüli munkarend kialakításánál az idősebb kollégák érdekeit lehetőségek szerint vegyék figyelembe.

Szeretném kérni ezúton is a szülőket, hogy amennyiben lehetséges a gyermekek intézménybe, illetve onnan történő elszállítására ne a nagyszülőket, idősebb rokonokat kérjek meg, tekintettel azok veszélyeztetettebb helyzetére.

Dévaványa, 2020. március 14.

Valánszki Róbert

polgármester