Lakossági tájékoztató – gyermekfelügyelet

Kedves Szülők!

Megjelent a Kormány, védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről szóló 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelete (abból a legfontosabbakat idézzük, a rendelet teljes szövegét elolvashatják a www.magyarkozlony.hu oldalon), mely értelmében a pénteken elrendelt rendkívüli szünetben:

  • az óvodában és az iskolában a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.
  • a szülő, törvényes képviselő az erről szóló kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének.
  • a Kormány kéri a szülőket, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.

Fentiek alapján az óvodában keddi naptól lesz lehetőség a gyermekek felügyeletére.

Kérjük, hogy ügyleti igényüket az intézmény telefonszámán (0620/254-55-52) e-mail címén (devaovik@gmail.com), a telephelyek FB csoportjaiban jelezzék hétfőn 12 óráig.

A beérkezett igények száma alapján ezt követően születik döntés arról, hogy melyik óvodai telephely(ek) lesz(nek) kijelölve az ügyeletre, illetve arról a város és az óvoda honlapján tájékoztatást fogunk nyújtani.

 

 

Dévaványa Város Önkormányzata