Tájékoztató a koronavírus Dévaványai helyzetéről 2020.03.11.

Tisztelt Lakosok!

Az elmúlt időszakban Magyarországon is megjelent a koronavírus fertőzés, melynek alakulását folyamatosan figyelemmel kísérjük.

Az elmúlt napon felröppent híresztelésekkel ellentétben, arról tudok tájékoztatást adni, hogy e felhívás megjelenéséig és a legjobb tudomásunk szerint kijelenthető, hogy városunkban nincs koronavírustól megbetegedett személy.

Kérek mindenkit, hogy az esetleges jövőbeni híresztelésekkel kapcsolatban igyekezzenek higgadtan értékelni a hallottakat és hiteles felvilágosítást szerezni, erre az egyik legalkalmasabb csatorna a https://koronavirus.gov.hu/#/ oldal. A következő időszakban a rendelkezésre álló legfontosabb információkról tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

A budapesti Operatív Törzs szakmai ajánlását megfontolva úgy gondolom, hogy mind az ünnepségen részt vevő, mind a város összlakossága egészségének védelme érdekében az óvatosságra intő figyelmeztetések megalapozottak, ezért úgy döntöttem, hogy idén nem kerül megrendezésre a március 15-ei ünnepség.

Ettől függetlenül kérem, hogy a kokárda viselésével és belátásuk szerint egyénileg koszorú elhelyezésével tisztelegjenek a 172 évvel ezelőtt történtekre, az 1848/49-es szabadságharc és forradalom hősei előtt.

Valánszki Róbert

polgármester