Tájékoztató iskolai beiratkozásáról

a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról

Az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III.25.) határozata (a továbbiakban: határozat) alapján a 2020/2021. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozás az alábbiak szerint történik.

A 2020/2021. tanévre vonatkozóan a beiratkozás folyamatának szakaszai

  • április 6-24. napjai között: a beiratkozás I. szakasza

Azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik

  • nem állami fenntartású általános iskolába, vagy
  • állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

Az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható a köznevelési intézmények körzetes keresőlistája,        amely       az        alábbi linken érhető el: https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index.

  • április 28. – május 15. napjai között: a beiratkozás II. szakasza

Azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:

  • olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola,
  • a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.
  1. április 28-án minden olyan tanuló automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába.

A szülők/törvényes képviselők, amennyiben gyermeküket KRÉTA rendszert használó általános iskolába kívánják beíratni, úgy a beiratkozáshoz szükséges felvételi kérelmüket, a határozat alapján a https://eugyintezes.ekreta.hu/kezdolap felületén tudják online módon benyújtani.

 A jelentkezések elsődlegesen a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületének a „Beiratkozás az Általános Iskolába (BÁI)” felületén történnek. Az e-Ügyintézés felületére feltöltött dokumentumokat hitelesnek kell elfogadni, azokat személyesen bemutatni csak a tanév kezdetekor szükséges.

Minden tanköteles korú gyermeket be kell íratni valamely általános iskolába. 

  A 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról további információ a köznevelési intézmények honlapján található:

http://www.vanyaiadvanya.sulinet.hu