Dévaványa Város Önkormányzata

Közösségi élet újrahangolása Dévaványán

A támogatás összege: 5 000 000 Ft

Közösségi élet újrahangolása Dévaványán

2020-ban a pandémia miatt lényegében beszüntetésre került minden kulturális tevékenység: a látogatók előtt bezártak közművelődési intézmények, elmaradtak a várva várt zenei koncertek és sportesemények a civil szervezetek működése pedig leállt. Az egész országban, így Dévaványán is a gazdasági ágazat turisztikai vonulata, valamint a kulturális ágazat egésze hatalmas veszteségeket szenvedett, eltávolodtak a társadalom szereplői egymástól. Nem volt mód és alkalom a lakosság, a civil szféra valamint a közigazgatás, az állam és az önkormányzat közötti találkozásra, párbeszédre. Mind emellett az emberekben folyamatosan nőtt a feszültség a betegség terjedése, szeretteik elvesztése, a korlátozó intézkedések, a bezárások és természetesen a gazdasági recesszió miatt is.

A fentiek miatt is Dévaványa város vezetősége 2021. július 9. és 10. között egy nagyobb szabású két napos városi rendezvény megtartásáról döntött, ahol lehetőséget kívántak adni egyrészről az elmúlt évek történéseit gazdaságilag leginkább megszenvedő előadóknak, művészeknek és vállalkozásoknak az újrakezdéshez, valamint a lakosságnak és a civil szervezeteknek a felszabadult találkozáshoz.

A rendezvény gerincét a könnyűzenei előadások, koncertek adták, amelyre felfűzve különböző színes programokat kínáltak a szervezők úgy, mint pl. kézműves vásár, mini vidámpark, kiállítás. A rendezvény egyik legfontosabb protokolláris eseménye Dévaványa új integrált igazgatási központjának az átadása volt.

A rendezvény sikeres megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma

5.000.000,- forinttal támogatta.

Az elnyert támogatásból elsősorban a könnyűzenei fellépők díját támogatták, melynek köszönhetően igazán neves előadók léphettek fel. A közreműködő szervezet a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Kft. volt, míg a rendezvény megvalósítója Dévaványa Város Önkormányzata, illetve annak fenntartásában működő Dévaványai Általános Művelődési Központ volt.