Lorem ipsum dolor sit amet...

Milyen legyen a város jövője?

 

Alakítsuk ki együtt Dévaványa új jövőképét!

 

 

Egy város élete, problémái és lehetőségei folyton változnak, így időnként szükségessé válik annak felülvizsgálata is, és a céloknak, a megváltozott körülményekhez való igazítása. Erről hozott most döntést Dévaványa Város Önkormányzata, amely ezért még idén felül kívánja vizsgálni a város integrált településfejlesztési stratégiáját. Miért fontos ez most? Az elmúlt időszakban jelentősen megváltoztak a település életét befolyásoló külső körülmények, a különböző támogatási rendszerek. Szükséges újragondolni a megoldatlan a problémákat, és az arra adható válaszokat is, valamint új kitörési pontokat kell keresni, amelyek lehetőségeket jelentenek a városban élők, dolgozók és vállalkozók életének, és működési feltételeinek javítására. Az Önkormányzat Képviselő-testülete tehát elhatározta, hogy külső szakcégek bevonásával felülvizsgáltatja a Dévaványa jövőképét meghatározó városfejlesztési dokumentumokat.

 

A fejlődés, az átalakulás persze sosem lehet problémamentes. A változás mindig új kihívás elé állít minket, amit meg kell tudnunk oldani, és amire reagálnunk kell. A Képviselő-testület hiszi, hogy ezt akkor tudja a leghatékonyabban megtenni, ha az új célok és a megoldandó feladatok meghatározásában együtt tud működni Önökkel és a dévaványai polgárok, a tervezési folyamat végére magukénak érzik majd a közösen meghatározott jövőképet, és így majd a megvalósításában is együtt tudnak dolgozni.

 

Célunk, hogy a stratégiában meghatározott jövőkép ne csak a fizikai élettér, és az életkörülményeink fejlesztését jelentse, hanem a település közösségének fejlődésével is járjon. Fent kell tartanunk a hagyományainkat és kulturális értékeinket, hogy sok-sok év múlva is egy olyan város lehessen Dévaványa, amelyre büszkék lehetünk, és ahol kellemesen lehet élni, amelyet szívesen hagynánk gyermekeinkre, unokáinkra is. Ehhez viszont hosszú távra, előre kell tekintenünk, és közösen, felelősen kell terveznünk.

 

Az előretekintéshez, a hosszú távú tervezéshez tehát, kérjük az Önök aktív támogatását, és kérjük, hogy véleményüket és észrevételeiket minél alaposabban fejtsék ki nekünk. Ezt a tudást hatalmas értéknek tekintjük, és szeretnénk figyelembe venni városunk jövőjének megformálásához.

 

Legyen tehát olyan Dévaványa, mint amilyennek mi közösen szeretnénk! Az eredményes közös munka reményében, előre is köszönöm a segítségüket.

 

Kérdőív kitöltése

DÉVAVÁNYA VÁROS ÚJ TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA és INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STATÉGIÁJA CÉLRENDSZERE

DÉVAVÁNYA TELJES VÁROSKÉPE