Turizmus

Dévaványai-Ecsegi puszták

A Dévaványai-Ecsegi puszták a Nemzeti Park legnagyobb, egyben legmozaikosabb, szikes gyepek és a Hortobágy-Berettyó folyó által uralt, szántókkal, facsoportokkal tagolt részterülete, mely Dévaványa mellett Ecsegfalva, Túrkeve és Gyomaendrőd határait érinti. Az 1975 óta védettség alatt álló terület 13 085 hektáron őrzi a valamikori Nagy-Sárrét peremterületén fekvő, a folyószabályozásokat megelőzően a Tisza és a Berettyó áradásai által táplált egykori mocsárvidék jellemző élőhelyeinek maradványait, a hozzájuk kötődő jelentős növény- és állatfajokkal. A fokozottan védett részek kiterjedése 2659 hektár.

A Nemzeti Park e részterületének döntő hányada ma pusztai táj, melyen jellegzetes szikespusztai élőhelyeket, a szárazabb termőhelyeken cickórós pusztát, ürmös szikespusztát, kisebb kiterjedésben vakszikeseket, míg a nedvesebb termőhelyeken ecsetpázsitos és hernyópázsitos szikiréteket találunk. A valamikori sziki tölgyesek maradványaként megmaradt szikes erdeirét társulás foltjaiban a védett sziki kocsord (Peucedanum officinale) és réti őszirózsa (Aster sedifolius subsp. sedifolius) jelentős állományai élnek. Az Ördögsánc néven ismert földvár lábánál nemrég került elő, Magyarországon új fajként a keleti sztyepterületek egyik jellemző növényfaja, a pusztai tyúktaréj (Gagea szovitsii). A pusztai térségek országos viszonylatban is jelentős élőhelyei két, világszinten veszélyeztetett ragadozómadárfajnak, a parlagi sasnak (Aquila heliaca) és a kerecsensólyomnak (Falco cherrug).

Különösen értékes része a területnek a Hortobágy-Berettyó és hullámtere. A folyó mintegy 33 kilométeres, a Nemzeti Park területére eső szakasza azon ritka magyarországi folyószakaszok egyike, ahol nem történt meg a kanyarulatok átvágása a folyószabályozások során, így a folyó lassan meanderezve, az ősi mederben folyva hatalmas kanyarokat ír le. A víztér lassú folyású öbleiben számos hínárfajunk él, közülük a védett vízi rucaöröm (Salvinia natans), vízi tündérfátyol (Nymphoides peltata) éscsemegesulyom (Trapa natans) nagy tömegben, a nem védett sárga vízitök (Nuphar lutea) és éles kolokán (Stratiotes aloides)  pedig kisebb kiterjedésben. A partmenti részeken gyékényes, nádas és magassásos állományokat, a folyókanyarulatok által közrezárt zugokban pedig nagy kiterjedésű ártéri kaszálókat találunk. Az újabb vizsgálatok eredményeként a Hortobágy-Berettyó gazdag halfaunája további faunaelemekkel bővült. A folyómenti részek jelentős értéke a Farkas-zugi erdő gémtelepe, ahol a kolóniaalapító szürke gémek (Ardea cinerea) és bakcsók (Nycticorax nycticorax) mellett a jóval ritkább kis kócsag (Egretta garzetta) és üstökösgém (Ardeola ralloides) néhány párja is költ.

A Nemzeti Park e részterülete mai élőhelyi adottságai mellett kiváló feltételeket biztosít a világszinten veszélyeztetett túzoknak (Otis tarda). A Dévaványa térségében élő, a magyarországi állomány egyharmadát adó populáció a védelmi tevékenységnek köszönhetően az elmúlt tíz év során enyhe növekedést mutatott és jelenleg több, mint 500 egyedet számlál. Ez a veszélyeztetett, nagytestű madárfaj a gyepek mellett rendszeresen használja költésre a különböző szántóföldi kultúrákat is, különösen a lucernát és a gabonaféléket.

 

Az igazgatóság védelmi tevékenysége elsősorban arra irányul, hogy a mezőgazdasági munkákat térben és időben úgy irányítsa, hogy azok ne veszélyeztessék a túzok-fészekaljakat. Ebben a munkában komoly segítséget jelent a helyi gazdálkodók számára támogatást biztosító agrár-környezetgazdálkodási program is. A túzokközpontú gazdálkodás révén csökkent a mezőgazdasági munkák során veszélybe kerülő fészekaljak száma. Azok a fészekaljak, amelyek mégis előkerülnek, az ország minden részéről az igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomására kerülnek, ahol biztosítottak a feltételek a keltetéshez, a neveléshez és a visszavadításhoz. A Nemzeti Parkban zajló, elsősorban a túzok igényeihez igazodó élőhelyfejlesztési tevékenységek számos más, az extenzív mezőgazdasági környezethez kötődő fajnak, így többek között a fogolynak (Perdix perdix), a hamvas rétihéjának (Circus pygargus), ugartyúknak (Burhinus oedicnemus) és a réti fülesbagolynak (Asio flammeus) is kifejezetten kedveznek.

A Dévaványai-Ecsegi puszták iránt érdeklődőket a Réhelyi Látogatóközpont fogadja, melynek kiállítótermei, a túzok, valamint a régi magyar háziállatfajták megfigyelési lehetősége tartalmas időtöltést jelent az idelátogatóknak. A látogatóközponttól indul a Réhelyi tanösvény, melynek másfél kilométeres szakaszán megismerhetők a térség botanikai és zoológiai értékei. Az igazgatóság a Dévaványai-Ecsegi pusztákon a természeti értékek és a táj mélyrehatóbb megismerése érdekében kerékpártúra útvonalakat is kialakított. Ezek az útvonalak érintik a vidék jellegzetes élőhelytípusait, jelentősebb kultúrtörténeti és természeti értékeit. A túrák javasolt kiinduló- és végpontja a Látogatóközpont, ahol kerékpárok bérelhetők az útvonalak bejárásához. A fokozottan védett részek csak kísérővel, illetve engedéllyel látogathatók.

Réhelyi Látogatóközpont

Dévaványa és Ecsegfalva települések között félúton található. A Réhelyi Látogatóközpont múzeumi épületének emeleti részén található állandó kiállítás bemutatja a terület egyedülálló értékét, az európai túzokot, a túzokvédelmi tevékenységet, valamint a Nagy-Sárrét hajdani és jelenlegi élővilágát. A központ külső bemutatóhelyein túzok, magyar szürke marha, bivaly, rackajuh, mangalica sertés és különböző baromfifajták figyelhetők meg. A látogatóközpontból kiindulva tanösvény mutatja be a terület növény- és állatvilágát. A védett területen kijelölt kerékpártúra útvonalak bejárásához a látogatóközpontban kerékpárok bérelhetők.

Szakmai továbbképzések, előadások, tréningek lebonyolítására nyújt lehetőséget az épületben található két 50 fő befogadóképességű előadóterem és a két 25 fős oktatóterem.

Belépőjegy:

BELÉPŐJEGY

Felnőtt (18 év felett)

500 Ft/fő

BELÉPŐJEGY

Gyermek 3-6 éves korig, diák, (nappali tagozatos diákigazolvánnyal), nyugdíjas

400 Ft/fő

CSALÁDI BELÉPŐJEGY

2 fő felnőtt+2 fő gyermek (3-18 évig) + 2-nél több gyermek esetén gyermek pótjegy

1.500 Ft/család + 
300 Ft/gyermek

 

CSOPORTOS BELÉPŐJEGYEK:

CSOPORTOS BELÉPŐJEGY

Gyermek 3-6 éves korig, diák-, (nappali tagozatos diákigazolvánnyal), nyugdíjas csoportoknak min. 10 fő esetén

350 Ft/fő

CSOPORTOS BELÉPŐJEGY

Felnőtt (18 év felett) csoportok részére min. 10 fő esetén

450 Ft/fő

 

EGYÉB KEDVEZMÉNYEK:

BELÉPŐJEGY TURISTA KÁRTYÁVAL

Felnőtt (18 év felett)

400 Ft/fő

BELÉPŐJEGY TURISTA KÁRTYÁVAL

Gyermek 3-6 éves korig, diák, (nappali tagozatos diákigazolvánnyal), nyugdíjas

320 Ft/fő

 

BELÉPŐJEGY FOGYATÉKKAL ÉLŐKNEK ÉS  PEDAGÓGUS IGAZOLVÁNNYAL

150 Ft/fő

 

Belépőjegy ellenében szabadon látogatható:

 • a természeti értékeket bemutató kiállítás
 • a túzok és számos őshonos háziállat bemutatóhelyszíne
 • a természetismereti tanösvény

 

Szolgáltatásaink:

 • erdei iskola kidolgozott szakmai programokkal
 • túravezetés 3600 Ft/óra, szakvezetés 6200 Ft/óra, szakmai és ismeretterjesztő előadások 3600 Ft/óra igény szerint, előzetesen egyeztetve
 • konferenciákra, tréningekre termek bérbeadása
 • kerékpárkölcsönzés felnőtteknek 480 Ft/fő/óra és 1650 Ft/fő/nap 
  diákoknak, nyugdíjasoknak 320 Ft/fő/óra és 1050 Ft/fő/nap
 • kiadványok, ajándéktárgyak értékesítése
 • programajánlat a Körös-Maros Nemzeti Park területére
  Árakról bővebben…

 

Nyitva tartás: április 1-től október 31-ig hétfő kivételével mindennap 9-17 óráig. 
Nagyobb csoport érkezését, egyedi programok igénylését érdemes előzetesen bejelenteni és egyeztetni.

 

Elérhetőség, bejelentkezés:

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

Réhelyi Látogatóközpont

5510 Dévaványa, Réhely

Telefon/Fax: 66/483-083, +36-30/445-2409

E-mail: rehely@kmnp.hu

Kapcsolattartók: Szélné Sándor Katalin és Valánszki Emília

GPS-koordináták:
47º 04’ 53.03” É
20º 55’ 51.10” K

Nevezetességek

Vendéglátóhelyek

Étkezési lehetőség

– Napközis konyha, Váradi Bt.
Váradi Károly, Széchenyi u. 1. – 66/483-277

– Ramóna Kisvendéglő

Csekő Zsigmond, Eötvös u. 56. – 66/483-671

Cukrászdák

– Ladányi Cukrászda

Szolid árakkal, választékos ízekkel, udvarias kiszolgálással várja vendégeit.

5510 Dévaványa, Árpád út 2. – +36-20/469-3868

E-mail: ladanyi@kitnet.hu

Nyitvatartás:
Hétfő – Szombat: 800 – 1900; Vasárnap: 800 – 1400

 
 

– Fejedelmi Cukrászda

Finom ízek, nagy választék, fejedelmi, udvarias kiszolgálás várja a vendégeket

5510 Dévaványa, Árpád út 28. – +36-66/485-205

 

Nyitva tartás:

Hétfő – Szombat: 800 – 1900; Vasárnap: 800 – 1800

Üzletvezető: Váradi Károly

Szálláshelyek, panziók

Dévaványai Strandfürdő – Gyermek- és ifjúsági tábor

Dévaványai Strandfürdö területén egy 94 fö befogadására alkalmas, gyermek- és ifjúsági tábor kialakítására kerül sor.

A strandfürdö területén a kempingezést kedvelö vendégek részére 6 db négyszemélyes vizesblokk nélküli faház, 5 db négyszemélyes vizesblokkal felszerelt faház, 1 db kétszemélyes mozgáskorlátozott vizesblokkal felszerelt faház kerül elhelyezésre.  

Ezen túlmenöen a lakókocsival és sátorral érkezök fogadására is alkalmassá válik a strand, 4 db lakókocsi és 12 db sátorhely kialakításával a megfelelö közmüvekre való csatlakozási lehetöségekkel.

A kempinghez tartozik egy közösségi helység, ahol biztosítottak a fözési és étkezési lehetöségek.

A szállások közelében találhatók a nemenként elkülönített vizesblokkok.

A kellemes idötöltést a strandolási lehetöségen túl, különbözö kültéri elemekkel ellátott pihenökert és játszótér biztosítja.

A Strandfürdö területén egy gyógyászati kezeléseket kiszolgáló egység is üzemel, ahol teljes körü gyógyfürdö szolgáltatások és wellness kezelések tovább színesítik itt tartózkodási idejüket.

Kitünöen alkalmas edzötáborok, sporttáborok, osztálykirándulások megrendezésére, de családoknak, baráti társaságoknak is minden igényt kielégítö pihenést, kikapcsolódást garantál. Ezen túl a gyógyulni vágyó vendégeknek is nagyszerü feltöltödést biztosít gyógyvizünk. 

Érdeklödni: 06-66-483-127-es telefonszámon

Kurucz – porta

Cím: 5510 Dévaványa, Dózsa Gy. u. 18.

E-mail: kuruczkatona@citromail.hu

Honlap: http://www.kuruczporta.hu/

Érdeklődni személyesen: A Diadal Úti Általános Iskolában (Budapesten) Rontó Szilvia szabadidő szervezőnél

Tel: 06-20-977-5045 

Korszerűsített és felújított parasztház, eredeti parasztbútorokkal berendezve. 

2 földszinti szoba, 3 padlásszoba, 3 fürdőszoba, 3 WC, konyha, nyári konyha, tornác, fedett terasz, szalonnasütő, bográcsoló hely. 

Fűtés: kemence kandalló kályhák.

Alkalmas osztálykirándulásokra, táboroztatásra, erdei iskolák szervezésére, baráti társaságok családok üdülésére. 

Dévaványa Budapesttől 170 km-re, a Sebes-Körös, Hármas-Körös és a Hortobágy-Berettyó közti területen, Sárréten fekszik. Határában szikes puszták, és mocsaras területek között húzódik a Körös-Maros Nemzeti Park. Itt található a Dévaványai túzok populációjának élőhelye. Szomszédságában (Réhely major) ősi magyar állatfajok, magyar szürke gulya, bivaly csorda, racka nyáj, mangalica is megtekinthető. 

Bemutatóterem és kiállítás szemlélteti a túzokok és a szikes puszták életét. A városban gyógyvizes, melegvizű strand is található. Izületi és reumatikus panaszok kezelésére ajánlják. A szikesek természetvédelmi területén különböző gyógynövények (sóvirág, kamilla, fodormenta, mezei zsálya) virágoznak az ősi gyepen. Arany János, Sinka István és Petőfi Sándor tája ez, mely a hiedelmekkel ellentétben, változatos és izgalmas táj. 

Árak:

2000 Ft/Fő/nap + 240 Ft/Fő/nap idegenforgalmi adó

14 év alatti gyermekek részére: 1500 Ft/Fő/nap 

Kedvezmények:

– Tíz fő esetén a tizedik ingyenes.

– Három napon túl 10% kedvezmény

– Gyerekcsoportoknál, testvérek esetén 20% kedvezmény

– Az egész ház bérleti díja: 30.000 Ft/nap

Dévaványai Vadászház

Összes férőhely: 22 fő
Ár (HUF): 3400/fő/éj
Cím: 5510 Dévaványa, Kossuth u. 36.
Tel/Fax: 66/483-091
E-mail: devavanyai.vt@gmail.com

Ha kíváncsi Európa egyik legnagyobb testű, szigorúan védett madarára, a túzokra, annak élőhelyére, a magyar puszta őshonos állataira, például a szürkemarhára, akkor el kell jönnie Dévaványára!

A helyi vadásztársaság nemcsak vadász-vendégeit fogadja sok szeretettel, akik őzet, nyulat és fácánt lőhetnek , hanem azokat is, akik fényképezőgéppel akarják megörökíteni az alföldi táj rejtőzködő szépségeit. A pusztai gyepek lenyűgöző élővilágát a fotósok számtalan oldaláról örökítették már meg, mégis minden alkalommal új és új látnivalókat kínál.

Fedezze fel ezeket a csodákat, illetve az Alföld délkeleti részén, Békés megye északi sarkában, DÉVAVÁNYÁN. PIHENJEN a vadászházban, ahol két és négyágyas szobát kínálunk, teljes ellátással!

Egy hét családjával nálunk, soha el nem feledhető élményekkel!

Ha belefáradt a sok látnivalóba, felüdülhet a helyi strand hűs habjaiban.

FEDEZZE FEL AZ ALFÖLDI PUSZTÁK ÉLŐVILÁGÁT!

Gyulai SZC Dévaványai Szakképző Iskolája és Kollégiuma Mátyás Utcai Telephelye

5510 Dévaványa, Mátyás u. 1.
Érdeklődni:
Tel: +36-20/422-3477
E-mail: protokoll@tiszakalman.hu

Dévaványa Békés megye északi részén, a Körös és a Berettyó által határolt síkságon található. Legjelentősebb értéke a természeti környezet.

Vendégházunk a város szélén, közel a vasútállomáshoz, és 500 méterre a termálfürdőtől helyezkedik el. Az érintetlen természet, a csend, a nyugalom, a jó levegő, a vidéki emberek vendégszeretete igazi feltöltődést és felüdülést ígér. A vendégházban légkondicionált kétágyas, fürdőszobás szobák, illetve 1 db 1 ágyas szoba áll a vendégek rendelkezésére egész évben.

Szobák száma: 5 db
Szoba típusok: 2 ágyas és 1 ágyas
Ágy típus: standard
Önálló vizesblokk
Összes férőhely: 9 fő

Szolgáltatásaink:
teljes panzió, félpanzió, reggeli, önellátás előzetes megegyezés alapján
közös társalgó, étkező, 24 órás recepció, konferencia terem
akadálymentesítés, légkondicionálás
mosási lehetőség, ágynemű és törülköző biztosított
műholdas televízió, felszerelt konyha
ismerkedés háziállatokkal, kerékpárkölcsönzés, társasjátékok, nagy,
játszásra alkalmas terület
kerti bútor, kerti főzőhely, grillezési lehetőség
parkolási lehetőség zárt udvarban, utcán
sportolási, kirándulási, kézműves programok szervezése

Árak, szállásdíj:
18 év felett: 2.970 Ft/fő/éj (Bruttó ár, az ÁFA-t tartalmazza)
4-6 év között: 1.200 Ft/fő/éj (Bruttó ár, az ÁFA-t tartalmazza)
Gyerekkedvezmény – 3 év alatt ingyenes

A fenti árak a helyi IFA-t nem tartalmazzák, mértéke 18 év felett: 200 Ft/fő/éj.

Gyulai SZC Dévaványai Szakképző Iskolája és Kollégiuma

 
Cím: 5510 Dévaványa, Mezőtúri út 2.
Érdeklődni: +36-20/422-3477
E-mail: protokoll@tiszakalman.hu
 
Barátságos, családias hangulatú kollégiumi szobák
 
Közvetlen szomszédságban termálvizes strand, a közelben természetvédelmi terület látogatóközponttal, lovaglási, kézműves lehetőségekkel.
 
1999-ben felépült modern iskolaépületben a kollégiumi rész 2009-ben került átadásra.
 
A városközponttól (buszpályaudvartól) 10 perc, a vasútállomástól 5 prc séta távolságra helyezkedik el a barátságos, családias hangulatú 2 vagy 4 ágyas szobákkal, főzőkonyhával, társalgóval ellátott kollégium.
 
A vizesblokk a folyosón található, a konyhai részen hűtőszekrény, mikrohullámú sütő és mosogató áll igény szerint rendelkezésre.
 
Internet hozzáférés, számítógép-, TV használati lehetőség. Zárt parkolási lehetőség az iskola udvarán.
 
A szálláshely szolgáltatás iskola szorgalmi időszakon kívül működik, szorgalmi időszakban csak hétvégeken.
 • Szobák száma: 7 db
 • Szoba típusok: 3 ágyas és 4 ágyas
 • Ágy típus: standard
 • Nemenként elkülönített közös vizesblokk
 • Összes férőhely: 25 fő
 
Árak:
Szállásdíj: 2.000 Ft/fő/éj (Bruttó ár az ÁFA-t tartalmazza)
 
A fenti árak a helyi IFA-t nem tartalmazzák, mértéke 18 év flett: 200 Ft/fő/éj.
 

Látnivalók

Református és katolikus templom 

Dévaványa városképi jelentőségű épületei a református és katolikus templom, mindkettő a város főterén áll. Utóbbi műemlékjellegű épület, 1908-ban épült későbarokk, klasszicizáló stílusban. A református templom újjáépítése 1887-es keletű, uralkodó stílusa a neoklasszicista. Az építmény tornya 63 m magas, a Tiszántúl egyik legmagasabb templomaként jegyzik. Említést érdemel kiváló akusztikája, amely csodálatos templomi hangversenyek rendezését teszi lehetővé

DÁMK Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény

Dévaványa városának egyik kulturális színfoltja és idegenforgalmi látványossága a DÁMK Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény impozáns épülete. Dr. Bereczki Imre néprajzkutató és régész által 65 éven át összegyűjtött adattári, levéltári, néprajzi anyag 2000. április 14-én vált, múzeumi intézménnyé. Az alapító Dévaványán született, élt, s gyűjtötte a helység és annak környékének szellemi és tárgyi emlékeit. A múzeum egyik állandó kiállításával rá emlékezünk.

A múzeum hatalmas régészeti anyaggal rendelkezik. A 2006-ban nyílt állandó kiállításon megtekinthetőek az egykor itt élő népek – többek között a Körös-kultúra, az alföldi-vonaldíszes, a tiszai-kultúra, a tiszapolgári kultúra, a péceli kultúra tárgyi emlékei.

Az „Ősök emléke kísért” című állandó néprajzi kiállítás a házba vezeti be a látogatót – a vetett ágyak, a kemence és a szövőszék, illetve a konyha eszközei az egykori ványai életmódot idézik elénk. Ezek mellett minden esztendőben változatos témákban rendezett időszaki kiállítások várják a látogatókat.

A múzeum évente több alkalommal szervez programokat az érdeklődők és a Múzeumbarátok Köre tagjai számára. Az oktatási intézményekkel való együttműködés eredményeként sok fiatal is látogatja az intézményt óvodás kortól a középiskolásig. Tartunk múzeumi órákat, kézműves foglalkozásokat, illetve nyáron múzeumi tábort gyerekeknek.

A múzeum értékes írott és képi anyaggal várja a kutatni vágyókat.

 

Nyitva tartás:

Hétfő:               szünnap

Kedd:                kutató nap

Szerda:             12 – 16

Csütörtök:        12 – 16

Péntek:             8 – 12; 13 – 16

Szombat:          telefonos ügyelet 13–16 óráig  (06-20/492-10-38)

Vasárnap:        zárva

Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján más időpontokban is fogadunk!

5510 Dévaványa, Széchenyi u. 8. Tel.: 66/485-040, 06-20/492-10-38.

Belépődíj:

Gyermek és nyugdíjas: 100.-Ft/fő

Felnőtt: 200.-Ft/fő

Mesterségek Háza címmel 2012-ben – születésének 100. évfordulója alkalmából – állandó kiállítás nyílt a dr. Bereczki Imre múzeumalapító egykori lakóházában. A cipész, szabó, kötélgyártó, kerékgyártó és kovácsműhelyek, kender és len feldolgozást bemutató kiállítás az egykori ványai mestereknek állítanak emléket.

A kiállítóhely előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

Dévaványa sporttörténete címmel a Seres István Sporttelep kiállítótermében látható állandó kiállítás – szintén bejelentkezés alapján tekinthető meg.

 

Helyi termelői piac

Ha helyi ízekre, portékákra vágyik, akkor látogasson el Dévaványa termelői piacára, mely minden héten kedden, pénteken és vasárnap várja az érdeklődőket a reggeli-délelőtti órákban.

Helyszín: Dévaványa, Bethlen Gábor utca, Vásár és Piactér.

Kóstolja meg helyi termelőink kínálatát, tekintse meg kézműveseink portékáit, melyek megvásárlásával igazi minőségi magyar terméket vihetnek otthonukba, hozzájárulva ezzel településünk, kistérségünk, régiónk gazdasági fejlődéséhez is.  

Dévaványa Város Önkormányzata 2017-ben pályázati úton támogatást nyert egy piaci épület építésére és a terület rendezésére. A TOP-1.1.3-15-BS1-2016-00016 kódszámú „Helyi termelői piac újraélesztése Dévaványán” elnevezésű projektből megvalósuló fejlesztés fizikai kivitelezése várhatóan 2018. első negyedévétől 2019. második negyedévéig fognak tartani. Ezen időszak alatt a piac az Árpád utca 1 szám alá költözik, ahol továbbra is várjuk az érdeklődőket.

Kézműves foglalkozások

Kézműves foglalkozások

A múzeumban évek óta nagy sikerrel működik kézműves műhelyünk, ahol várjuk az alkotni vágyó gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Lehetőség van többek között szövőszék, a fazekaskorong kipróbálására, de a nemezelés és bőrtárgy-készítés is népszerű látogatóink körében, a gyöngyfűzésről nem is beszélve.

A népi jellegű témák mellett természetesen – mai szóhasználattal élve “kreatív” foglalkozásokat is tartunk: zselégyertyát és szappant öntünk, dekorálunk szalvéta-technikával, hűtőmágneseket festünk, színes kartonokból és dekorgumiból jópofa képeslapokat készítünk.

Előzetes megbeszélés alapján, tetszés szerint kiválasztott témával várjuk a helyi és vidéki érdeklődőket, csoportokat (66/485-040).