Gondosóra program

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat.

A Gondosóra programban megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz INGYENES, Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

A Gondosóra program lehetővé teszi a 65 év feletti, saját otthonában élő, magyar állampolgárok biztonságát és szeretteinkről való gondoskodást. A program elsődleges célja az otthoni és önálló életvitel meghosszabbítása. A Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül, amelyhez egy országos lefedettségű távfelügyeleti és diszpécserszolgáltatás kapcsolódik. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű jelzőeszköz segítségével kapcsolatba léphessenek a Diszpécserközponttal, ahol szakképzett munkatársak próbálnak segíteni a felmerülő problémákban. Amennyiben a diszpécserek – lehetőség szerint a Gondosórán keresztül jelzést leadó ügyféllel egyetértésben – úgy ítélik meg, hogy a helyzet megoldása a kontaktszemély beavatkozását igényli, úgy a korábbiakban már megadott elérhetőségeken a diszpécser felveszi vele a kapcsolatot, aki ezután közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémára. A jelzőeszköz karon hordva vagy nyakba akasztva mindig elérhető, így a felhasználója minden körülmény között képes segítséget kérni. Nem kell mást tenni, mint viselni a díjmentes jelzőeszközt.

A programba alanyi jogon, díjmentesen jelentkezhet minden otthonában élő, 65. életévét betöltött személy. A programba a www.gondosora.hu oldalon lehet regisztrálni, az eszközök kézbesítése az űrlap feldolgozását követően folyamatosan történik.

Bátorítunk minden időskorú lakost, hogy igényeljék, ezt az ingyenes és hasznos eszközt, hiszen egy ilyen óra akár életet is menthet!

 

Valánszki Róbert

polgármester