Helyi ügyeleti ellátás megszűnése 2023.01.01. napjától

Tisztelt Lakosok!

 

Az orvosi ügyeleti ellátás biztosítása kötelező önkormányzati feladat, mely gyomaendrődi központtal és itt Dévaványán a strandfürdőben elsősegélynyújtó hely működtetésével, ápoló szakszemélyzet biztosításával folyamatosan működött, hogy a sürgősségi ellátás/akkut panaszok kezelése érdekében ne kelljen más településre utaznia a helyieknek.

A feladatot ellátó cég a megemelkedett költségekre hivatkozva azonban olyan feltételeket szabott a helyben történő ellátás biztosítása tekintetében, mely miatt a jövő évre nézve nem sikerült megállapodnunk, ezért 2023.01.01. napjától a strandfürdőben már nem lesz helyi ügyeleti ellátás, azt csak Gyomaendrődön tudják igénybe venni.

Önkormányzatunk az orvosi ügyeleti ellátásért havonta ~2.300.000,- Ft-ot fizet, melyet – ha marad a helyi ellátás – úgy a jövő évre nézve további 1.400.000,- Ft/hó-val akartak megemeli. A megemelkedett költségtöbblethez az önkormányzat pénzügyi forrást nem kap, így jelen pénzügyi helyzetben ekkora számlát nem tudunk kifizetni.

Kérjük szíves megértésüket!

 

Dévaványa Város Önkormányzata