Ingyenes strandolási lehetőség a 65 éven felülieknek

A globális felmelegedés és összetett légköri jelenségeknek köszönhetően az idén már többször lehettünk tanúi a melegrekord megdöntésének. Az eső kegyesebb hozzánk, mint az előző nyáron, viszont a rendkívüli meleg nagy megerőltetést jelent mindenkinek, de főleg az idősebbek szervezetét veszi komolyan igénybe. EZÉRT IS DÖNTÖTT ÚGY A KÉPVISELŐ-TESTÜLET, HOGY A NYÁR LEGMELEGEBB HÓNAPJÁBAN – JELEN ESETBEN A STRAND SZEZONZÁRÁSÁIG – MINDEN 65 FELETTI HELYI LAKOSNAK 5 ALKALMAS INGYENES STRANDOLÁSI LEHETŐSÉGET BIZTOSÍT. A kedvezményt személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával kérhetik azok, akik állandó lakcímmel rendelkeznek Dévaványán. Ingyenesen strandolni egy hétvégén (szombat vagy vasárnap) egyszer lehet, a lakos által választott napon.

Ezen felül tervezés alatt van a strandfürdő fejlesztése is. Felvettük a kapcsolatot olyan cégekkel, akik vizes játszótér és csúszda kivitelezésével foglalkoznak. Amennyiben sikerül elfogadható ajánlatot kapnunk, úgy terveink szerint a jövő évi nyitásra már egy élményelemekkel gazdagított strandfürdő várhatja a frissülni vágyókat.

Évek óta probléma a strandbüfé elhelyezkedése az, hogy a mindenkori üzemeltető csak a strandfürdő vendégit tudja „normálisan” kiszolgálni. Szeretnénk, ha egy önálló strandbüfé épületet sikerülne létesítenünk, mely egyszerre tudna külső és belső vendégeket is fogadni. Keressük a lehetőségét annak, hogy hogyan tudnánk pályázati forrás igénybevételével a kérdést orvosolni.