Virágosításról

A tavalyi pozitív visszajelzések alapján decemberben 15 virágoszlopot rendeltünk meg, melyből eddig 10 db már a helyére került, további öt darab pedig az elkövetkezendő héten fog. A helyszínek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy olyan helyekre kerüljenek, ahol a legtöbb ember megcsodálhatja őket, így például kerültek oszlopok az orvosi rendelőkhöz, strandhoz, Hősök terére, városházához, buszfordulóba és még számos helyre. A kis alapterületen felfelé nyúló virágoszlop lenyűgöző látványt nyújt, különösen nyári virágpompájában. A virágoszlopok minimális helyigényük mellett a városképet is szépítik.

Lassan benőnek a városközpontban elhelyezett ültetőládák is, melyek az elmúlt években sok kritikát kaptak. Egyetértek abban, hogy a korábbi faládák kellemesebb kinézetűek voltak, de be kell látni, hogy azok az állandó napsugárzásnak és víznek köszönhetően csak egy-két évig tudnak megfelelően kinézni, utána folyamatosan festést és helyreállítást igényelnek, nem beszélve arról, hogy ezek voltak a legkönnyebb áldozatai egy-egy hétvégi éjszakának. Sajnos nincs arra megfelelő számú szakembergárdánk, hogy ezeket a ládákat naprakészen tartsa, ezért is gyakori, hogy a közterületeken tartós alapanyagból készült ültető edényeket használnak.

A Papp Kertészet munkatársai mind a virágoszlopokba, mind az ültetőládákba a városi élet sajátosságait jól tűrő színes növényfajtákat választottak, úgy, mint például begóniát vagy batátát, melyeket a – ma már csak a kis létszámmal működő – közmunkaprogram keretében igyekszünk megfelelően locsolni és gyomlálni.