DAREH – 2023-as évre vonatkozó hulladékgazdálkodási naptár és lakossági tájékoztató

 

Tisztelt Dévaványai Ingatlanhasználó!

 

Békés megyében az ingatlanhasználók által kötelezően igénybeveendő hulladékgazdálkodási közszolgáltatást a DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. látja el.

 

A közszolgáltatásban biztosított házhoz menő hulladékgyűjtés és szállítás 2023 évben tervezett rendjét, naptári formában a 2022. III. negyedéves hulladékgazdálkodási számla mellékleteként megküldjük. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a tervezettől eltérünk, előzetesen értesítjük a Tisztelt Ingatlanhasználókat a www.dareh.hu honlapunkon. 

 

A naptár szín-jelöléseinek magyarázata:

 

Kommunális hulladék

K

Zöldhulladék hulladék

Z

Szelektív hulladék

SZ

Lom hulladék

L

A négyzetekben található jelölések, a körzetszámra utalnak. Az egyes települések körzetbeosztásáról (utcalisták) szóló részletes információk a www.dareh.hu oldalon az „Ürítési naptár” hulladék gyűjtése-és szállítása aloldalain találhatóak meg. Kérjük, hulladék fajtánként tekintsék át a körzetek beosztását, mivel azok eltérhetnek. A zöldhulladék gyűjtésére gyűjtőpontokat jelöltünk ki (a házhoz menü gyűjtés mellett), amelyekről részletes információk találhatóak a www.dareh.hu „Ürítési naptár” hulladék gyűjtése-és szállítása aloldalon. 

Kérjük, hogy a kukákat rendeltetésszerűen szíveskedjen használni! 

 

– Szelektív hulladék: kiöblített/szennyeződésmentes: PET palack, műanyag flakon (pl. mosószeres, öblítős, stb.), műanyag zacskó, műanyag fólia, fém konzervdoboz, üdítős doboz (pl. tetrapack), üres fémflakon, kartondoboz, újságpapír, irodai papírhulladék.

– Zöldhulladék: lakossági, nem mezőgazdasági tevékenységből származó zöldhulladék (pl. falevél, fű, gally) szállítási naponként legfeljebb kb. 240 liter/ingatlan.

– Kommunális hulladék: minden háztartásban képződő egyéb hulladék, kivéve: gumiabroncs, veszélyes hulladék, elektronikai hulladék.

– Lom hulladék: a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék.

 

Kérjük, hogy a kukát, minden esetben reggel 6:00 óráig szíveskedjen megfelelő állapotban az ingatlan elé, vagy gyűjtőpontra kihelyezni.

 

A természetes személy ingatlanhasználó (lakosság) ügyfélszolgálaton benyújtott kérelmére, ingyenesen biztosítunk szelektív kukát és komposztáló edényeket, ill. díj ellenében zsákokat a kommunális többlet hulladékhoz. Védje a környezetet Ön is! Szelektáljon! Komposztáljon!

 

Tájékoztatjuk, hogy a dévaványai lakosságnak lehetőségében áll igénybe venni a közszolgáltatásban üzemeltetett Dévaványai hulladékgyűjtő udvart. 

 

Hulladékgyűjtő udvar címe:         5510 Dévaványa, Külterület 0752/19 hrsz. 

                                                      (Dévaványáról Körösladány felé a szennyvíztelepi úton)

Az igénybevétel részletes feltételeiről, a hulladékgyűjtő udvar nyitva tartási rendjéről és az udvaron leadható hulladékok típusáról és mennyiségéről, honlapunkon, a „Létesítmények/Hulladékgyűjtő udvarok” menüpont alatt nyújtunk tájékoztatást.

 

A közszolgáltatással kapcsolatos hivatalos és részletes információk (pl. lomtalanítási akció, változás az ürítési naptárban, stb.) minden esetben a www.dareh.hu oldalon találhatóak.

 

Elérhetőségeink:

 

Központi ügyfélszolgálat címe:    5600 Békéscsaba, Kinizsi u. 4-6.


Telefon:                                         +36 66/447-150


E-mail:                                           ugyfelszolgalat@grnkft.hu – lakossági ügyintézés 

(pl.: számlaügyintézés, egyenleglekérdezés, szüneteltetés, adatmódosítás)

 

uzletiugyfel@grnkft.hu – közületek – gazdálkodó szervezetek ügyintézése (pl.: szerződéskötés, számlaügyintézés, egyenleglekérdezés)

szallitasi-informaciok@grnkft.hu – hulladékszállítással kapcsolatos információk

 

 

Ügyfélfogadási rend:                    Hétfő és Szerda:    8:00-15:00;

                                                      Csütörtök:              7:00-19:00

                                                      Kedd és Péntek:     ZÁRVA

 

Helyi ügyfélkapcsolati irodák:      https://www.dareh.hu/ „Ügyintézés/Ügyfélszolgálat” menüpont

 

 

Együttműködését ezúton is köszönjük!

 

                                                             DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.