Felhívás a biztonságos internet napja alkalmából

Kézikönyv a gamer gyerekekhez című informatív kiadványt az alábbi linkre kattintva érhetik el, ami a videójátékozó gyerekekről szól. Minden szülő figyelmébe ajánljuk. Vigyázzunk a gyerekekre!

https://gyerekaneten.hu/kezikonyv-gamer-gyerekekhez/?fbclid=IwAR0TJvb58Sz5S-dLZEM-yqfboxFTONl0iPCSTg-hy4425WpcK17DgZee_kU

Hat rövid fejezetben ezúttal nem egy játékhoz, hanem magukhoz a játszó gyerekekhez adunk kézikönyvet – szülőknek. A lehetetlen feladatra együtt vállalkoztak a GameStar szerkesztői és az NMHH Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ oktatói, akik közül többen maguk is játékosok.

Olyan szülőt képzeltünk el olvasóként, aki még csak ismerkedik a játékok és játékosok világával, de hamar belemelegszik, és szeretné örömét is lelni ebben a kalandban. Nekik foglaltuk össze röviden, miért játszanak a gyerekek, és miért jobb, ha mi sem maradunk ki belőle, hogy mivel és mennyit is játszhatnak, hogyan kerüljük el a költségcsapdákat, mit kezdjünk az online bántással, és milyen szülői teendőnk lehet a streamerekkel. Egyszóval: hogy kezelhetjük ügyesebben a játszó gyerek beállításait, és juthatunk el vele biztonságban a legérdekesebb, közös pályákig. És persze hogy mikor érdemes megnyomni a stop gombot…

Ha a szülő a gyerekkel tart a játékban, akkor ez a hat fejezet csak a kezdet lesz, úgyhogy rögtön ajánlunk néhány weboldalt, ahol részletesebb információkat találnak, és ha baj van, segítséget is kérhetnek.