Hétszínvirág Alapítvány a Dévaványai Óvodásokért

Postacím: 5510 Dévaványa, Eötvös u. 2.

Központi telefonszám: 66/483-149

E-mail cím: devaovi@globonet.hu

Képviselő neve és címe: Dékányné Kőszegi Anna

Adószám: 18381274-1-04

Az alapítványt 1999-ben Szilágyi Gézáné, az óvoda akkori intézményvezetője alapította.

„Azzal a céllal hozok létre Alapítványt, hogy gyermekeinknek tartalmas óvodai éveket, esélyegyenlőséget biztosítsunk.”

Az ő gondolatait, céljait próbáljuk követni napjainkban is. Feladatunknak tartjuk az óvodai nevelő – oktató munka színvonalas megvalósításának támogatását, ehhez kapcsolódóan személyek és közösségek anyagi segítését, a szükséges tárgyi feltételek megteremtését.

A fenti célok érdekében az alapítvánnyal egy időben jelentettük meg első ízben az óvodai újságunkat, mely elsősorban a szülők tájékoztatására szolgál. Aktuális események, és hasznos tudnivalók egyaránt helyet kapnak a kiadványban.

Hagyományteremtő jelleggel 2001-ben szerveztük meg első alapítványi bálunkat, melyet egyre nagyobb sikerrel az idei évben immáron ötödik alkalommal rendezünk meg.

Minden évben a város polgárai is hozzájárulhatnak adójuk 1 % – ának felajánlásával az alapítvány vagyonának gyarapításához. Örömmel vesszük, hogy egyre többen élnek e lehetőséggel, ezáltal támogatva célkitűzéseinket.

Az adódó pályázati lehetőségeket kihasználva új ötletek és tervek megvalósításán dolgozunk. Ilyen az idei évben  megnyitott sószoba, mellyel a hozzánk járó gyermekek mellett, Dévaványa lakosságának ilyen irányú igényeit is szeretnénk kielégíteni.