Sajtóközlemény – Közútfejlesztés Dévaványán

Sajtóközlemény

Közútfejlesztés Dévaványán

2024/04/17

 

Dévaványa Város Önkormányzata sikerrel pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz TOP_PLUSZ-1.2.3 kódszámú, „Belterületi utak fejlesztése” elnevezésű pályázati kiírásán, melynek keretén belül 399,8 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból

 

Hamarosan megkezdődnek a „Közútfejlesztés Dévaványán” című, TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BS1-2022-00010 azonosítószámú projekt kivitelezési munkálatai, melynek keretében 399,8 millió forintos európai uniós és hazai támogatás segítségével 6 belterületi utca aszfaltozása valósulhat meg.

A projekt közvetlen célja Dévaványa belterületén lévő, legforgalmasabb földutak szilárd burkolattal történő ellátása. A közvetlen beavatkozási helyszínek három városrészt is érintenek: a nyugati városrészben a Szabadság utcát, a központban az Asztalos Sándor és a Széles utcákat, az keleti, dél-keleti városrészben pedig a Tövis, Villa, valamint a Szántó Kovács János utcákat. A jelen projekt keretében aszfaltozni kívánt utak hossza 1.518 m. A fejlesztendő szakasz 105 ingatlant érint közvetlenül, és megvalósítása során 10 útcsatlakozás kiépítése is szükséges. A projekt részét képezik az utcák alatt húzódó rossz állapotú közművek kiváltása, tűzcsapok áthelyezése és csapadékcsatorna építése/befedése is.

A projekt befejeztével a személygépjárművel történő közlekedés feltételei kimagaslóan javulnának az érintett városrészekben. Ezen túlmutatóan a beruházás nagymértékben hozzájárulna a környező ingatlanokat érintő zaj- és porterhelés csökkentéséhez, az alternatív közlekedési módok fejlődéséhez és az életminőség emelkedéséhez is.

A projekt megvalósításának időtartama: 2023.02.01. – 2026.01.31.

A projektről bővebb információt a www.devavanya.hu oldalon olvashatnak.