Tájékoztatás a HENKEL Magyarország Kft. gyárbezárásával kapcsolatban

Tisztelt Lakosok!

A tegnapi és a mai napon kapott tájékoztatás szerint a HENKEL Magyarország Kft. augusztus hónapban a Körösladányban lévő gyárában leállítja a termelést, várhatóan az év végével pedig be is zárják azt. A tulajdonosok a folyékony mosószerek gyártását délebbre helyezik át, a magyarországi tevékenységüket pedig a környei gyárba koncentrálják.

A bejelentés és a bezárás közötti rövid időszak azt mutatja, hogy az átszervezés és a költözés a gyár belső vezetőségének körében már régen eldöntött, ismert tény lehetett.

A bezárás kapcsán a vállalat vezetése arról biztosította a munkavállalókat, hogy velük szemben igyekeznek korrekten eljárni, a dolgozóknak az ott töltött évek száma alapján végkielégítést fizetnek, valamint maximum egy évig vagy amíg el nem helyezkednek fizetik a TB járulékot.

Ettől függetlenül a gyár bezárása hatalmas csapás mind Körösladánynak, mind az egész térségének, hiszen sokan dolgoztak ott Szeghalomról, Gyomaendrődről, Köröstarcsáról és persze Dévaványáról is. Az üzem tájékoztatása alapján Dévaványáról 22 fő állt a cég alkalmazásában, illetve ezen kívül további helyiek is érintettek lehetnek a munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül.

Írásban is megkerestük a céget, amint hivatalos választ kapunk tájékoztatjuk Önöket.

Felvettük a kapcsolatot a gyomaendrődi Foglalkoztatási Osztállyal is a további teendők ügyében.