TÁJÉKOZTATÁS NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARAI MEGHATALMAZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ VÁLTOZÁSOKRÓL

 

Tájékoztatjuk, hogy a Közös Agrárpolitikából és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások igénybevételével összefüggő elektronikus kérelmek benyújtását elősegítő kamarai meghatalmazásokkal kapcsolatos szabályokról szóló 1/2023. (I. 12.) AM rendelet (a továbbiakban: AM rendelet) értelmében az alábbiak szerint változnak a kamarai meghatalmazásra vonatkozó szabályok.

 

A meghatalmazó és a falugazdász között létrejött, hatályos kamarai meghatalmazások alapján a falugazdászok 2023. január 31-ig járhatnak el meghatalmazójuk képviseletében.

 

Az agrár- illetve vidékfejlesztési támogatások igénybevételével összefüggő elektronikus ügyintézés során 2023. február 1-jét követően a Kincstár előtti eljárásokban a falugazdászok kizárólag abban az esetben nyújthatnak be kérelmet ügyfél képviseletében, amennyiben az adott intézkedésre az AM rendeletben meghatározott feltételekkel a Magyar Agrár- Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarával (a továbbiakban: NAK) új kamarai meghatalmazást kötnek.

 

Az AM rendelet szerinti kamarai meghatalmazás létrehozását és visszavonását Ügyfeleink elektronikus úton a NAK által biztosított elektronikus felületen, vagy személyesen, a NAK erre kijelölt munkavállalójánál kezdeményezhetik.

 

Javasoljuk, lépjen kapcsolatba az illetékes falugazdásszal új kamarai meghatalmazása megkötése érdekében. Amennyiben már megkötötte új kamarai meghatalmazását, tekintse tájékoztatásunkat tárgytalannak.

 

További tájékoztatás:

NAK falugazdászok

Irodakereső: https://www.nak.hu/kamara/ugyfelszolgalat-es-falugazdaszok

 

Magyar Államkincstár