Dévaványai Múzeumbarátok Köre

Postacím: 5510 Dévaványa, Széchenyi u. 8.

Képviselő neve: Tóbiás Gáborné

Telefonszáma: 66/485-040

E-mail cím: devavanyaihirlap@gmail.com

 

A Múzeumbarátok Köre a 2000. december 1-jén megtartott alakuló ülésen jött létre a Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény épületében.

A kör célja a város szellemi-kulturális, tárgyi és építészeti értékeinek feltárásának, felkutatásának, tudományos feldolgozásának megóvásának és szükség esetén helyreállításának előmozdítása, megőrzése. Fontos feladatának tekinti a múzeumbaráti kör a feltárt értékek közkinccsé tételét, rendezvények szervezését, kiadványok megjelentetésének támogatását. A Kör tagja lehet minden, az Alapszabályban leírt célokat támogató magyar állampolgár. Létszámunk mára közel 100 fő, amelynek örülünk, de várjuk az újabb belépőket, a leendő múzeumbarátokat minden korosztályból.

Segítünk a helyi gyűjtemény kiállításainak a szervezésében is, részt veszünk a megnyitó ünnepségeken. Hagyománnyá vált a az évenkénti Múzeumkerti Est rendezvényének segítése, támogatása. Szintén hagyomány lett a múzeumi gyermektábor szervezése, melyre – támogatóinknak is köszönhetően – a 2010-ben már a 10. alkalommal került sor. Ezt nagyon fontosnak tartjuk, mert a múzeummal, lakhelyük értékeivel, múltjával ismertetjük meg a gyermekeket, akikből – reményeink szerint – múzeumbarát múzeumlátogatók lesznek. A kör „születésnapját” minden évben vidám, családi hangulatban ünnepeljük Igyekszünk településünk más civil szervezetivel jó kapcsolatot kialakítani, és az általuk szervezett rendezvényeken részt venni.