Dévaványai Kulturális és Művészetoktatási Alapítvány

Szervezet székhelye: 5510 Dévaványa, Gyöngy utca 4-6.

Elnök: Papp Endréné

Telefonszáma: 66/483-051 vagy 30/312-4412

E-mail cím: amkmuvhaz@invitel.hu 

Adószám: 18389533-1-04

A dévaványai Kulturális és Művészetoktatási Alapítvány 2005-ben alakult meg.

Célja, Dévaványa kulturális életének színesítése, támogatása, valamint az ifjúság művészeti nevelése. Az alapítvány besorolása alapján kulturális tevékenységet végez, fokozata közhasznú.

A művészeti csoportok rendszeresen részt vesznek a kiemelt városi rendezvényeken (Városnap, Augusztus 20-i ünnepség, Betakarítási Ünnep), mind emellett pedig ugyanilyen színvonalas műsort adnak jeles ünnepeinken is, mint pl. március 15-i műsoron, október6, október 23-i megemlékezésen vagy akár a karácsonyi koncerten.

Térségi rendezvényeken is gyakori fellépők, legutoljára a Szeghalmi Körös-Sárréti ízek és Hagyományőrző fesztiválon mutatták meg magukat.

Fellépéseik felettébb színvonalasak, így minden korosztály szívesen látogatja előadásaikat. A nagy sikernek köszönhetően első számú fellépők a dévaványai intézmények rendezvényein is.

Részt vettek a dévaványai Margaréta napokon, a Múzeumkerti esten valamint az Iskolai Alapítványi Esten.

A dévaványai művészeti iskola háttéralapítványaként a művészetoktatásban résztvevő gyerekek és fiatal felnőttek anyagi és szakmai támogatását is felvállalja.

A rászoruló gyerekek tandíjbefizetésének egy részét szintén az alapítvány finanszírozza.

Minden évben lebonyolításra kerül a művészeti tábor, ahol az alapítvány lehetőségeihez mérten szintén segítséget nyújt. Így a rászoruló gyerekek is részt tudnak venni a tábor egy hetes életében. Itt elmélyíthetik tudásukat, gyarapíthatják zenei ismereteiket, vizuális készségüket.

A fentiekből adódóan egyértelműen kiderül, hogy az alapítvány célcsoportja a korosztályokat átfogva, a kultúrát kedvelő és kultúrát művelő emberek.