Földi úton történő kémiai szúnyoggyérítés 2023.június 21.

Tisztelt Lakosság!

Dévaványai Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője nevében ezúton értesítjük, hogy az Önkormányzat illetékességi területén, földi úton történő kémiai szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A földi kémiai védekezés időpontja: 2023. június 21. napján napnyugta utáni időszakban.

Rossz idő esetén tartaléknap: 2023. június 22-23. napnyugta utáni időszakban.

A felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: Deltasect 1,2 ULV szúnyogirtó szer az engedélyezett dózisban. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A vegyszer MÉHEKRE VESZÉLYES!

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Dévaványa, 2023. június 14.

                                           Dévaványa Város Önkormányzata