Lakossági felhívás – szennyvízcsatorna felújítási munkálatok kezdődnek

Lakossági felhívás

Szennyvízcsatorna felújítási munkálatok kezdődnek a Zrínyi, Táncsics és Dózsa Gy. utcákban

Az Alföldvíz Zrt. kezelésébe és tulajdonában lévő szennyvíztelep korszerűsítéséhez, bővítéséhez és a szennyvízcsatorna-hálózat pontszerű felújításához több mint 1,5 milliárd forint támogatást nyújt a Magyar Állam a KEHOP-2.2.2-15-2019-00141 kódszámú „Dévaványai szennyvíztisztító telep és szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése” című konstrukció keretében. A tervezés során az Alföldvíz Zrt. szakemberei kamerás átvizsgálással felmérték a csatornahálózat leginkább elöregedett, meghibásodott részeit és az alapján megállapították, hogy sok helyen a csatornahálózat szivárog. A legkritikusabb területek, amelyek sürgős felújításra várnak: a Dózsa György utca, Táncsics utca és a Zrínyi utca. A kivitelező munkavégzési bejelentése alapján tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy május 2-tól (hétfőtől) a Dózsa Gy. utcában 13 db ingatlannál, míg a Táncsics utcában 5 db ingatlannál kezdődnek meg a bekötések érintése nélküli gerincvezeték pontszerű felújítási munkálatai. Szintén hétfőtől a Zrínyi utcán a Kossuth és a Klapka utcák közötti szakaszán 410 m hosszban gerincvezeték csere kezdődik az utca részleges lezárásával. A munkálatok hétköznap 7.00 – 16.00 között tartanak.

A munkálatok lebonyolítását végző cég építésvezetője Makai Levente, aki hétköznap 07.00-17.00 között hívható a 06-30/382-67-03-as telefonszámon. A részleteket illetően ő tud a lakosságnak további tájékoztatást nyújtani!

A település további részein is várhatóak szennyvízcsatorna felújítási munkálatok, melyek részleteiről, pontos helyszíneiről a jövőben a kivitelező ad tájékoztatást az érintett lakosoknak.