Nagycsaládosok Dévaványai Egyesülete

Postacím: 5510 Dévaványa, Kossuth u. 11.

Elnök: Balog Lászlóné

E-mail cím: nagycsaladosokdevavanya@citromail.hu 

Adószám: 18380046-1-04

Egyesületünk 1998.-ba alakult a helyi Családsegítő Szolgálat kezdeményezésére és segítségével. Tagcsaládjaink száma a környező településekhez viszonyítva igen magas jelenleg 85 tagcsaládunk van.

Egyesületünk célja, hogy a nagycsaládosok egymást ismerő és segítő közösséggé kovácsolódjanak illetve a tagcsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata.

Felmutatni, tudatosítani a társadalommal mindazokat az értékeket, amelyek családokban-nagycsaládokban rejlenek.

Célunk továbbá a dévaványai családok életvitelének és életminőségének javítása, a helyi közösség értékei között szerepeltetni a család, illetve a nagycsalád értékeit. Kapcsolatok kiépítése, együttműködés más családokat tömörítő egyesületekkel és intézményekkel, külföldi szervezetekkel.

Ösztönözni családjainkat az egymást követő nemzedékek harmonikus viszonyának kialakítására.

Anyagi, szellemi, szervezési erőforrások felkutatása és felhasználása a nagycsaládosok gondjainak enyhítése érdekében.

Előadásokat szervezünk ismeretterjesztő illetve felvilágosító témakörökben melyek a nagycsaládosok érdekeivel és gondjaival kapcsolatosak. Foglalkozunk még folyóiratok és más kiadványok közzétételével és ismertetésével, székházunkban egy kis könyvtárat is működtetünk.

Az egyesület közhasznú tevékenységet folytat az alábbiakban felsorolt területeken.

 

  • Gyermekes családokkal kapcsolatos emberi és állampolgári jogok védelme.
  • Családsegítés.
  • Gyermek- és Ifjúságvédelem-Érdekképviselet.
  • Családi életre nevelés:- környezeti nevelés

                                   – egészségügyi felvilágosítás

                                   – ismeretterjesztés

Ezen informatív jellegű szolgáltatások ingyenesek az egyesület tagságától függetlenül mindenki számára.Minden olyan eszköz igénybevétele, amely alkalmas a célok elérése érdekében a törvények szabta kereteken belül.

Előre látható éves munkaprogramok, projektek rövid ismertetése:

Egyesületünk az idei évben is úgy mint a 2010-es évben jelentős számú programmal kedveskedik tagcsaládjai illetve városunk lakói számára. A tavaszi időszakra farsangot, nőnapot, anyák napját és húsvéti  kézműves foglalkozást tervezünk. A nyarunkat a helyi gyermeknap megvalósításával kezdjük melyre városunk összes gyermekét szívesen látjuk, ezt követi a közlekedési vetélkedőnk, a városnapi rendezvényünk, családi nap és a romániai kirándulás. Az ősz egy  tökfesztivállal indul ami szintén városi rendezvény mely folytatódik egy adventi kézműves foglalkozással december elején és évzáró programunk a mikulás- és fenyőünnep melyen a télapó is tiszteletét teszi.

Az idei évben a húsvéti kézműves foglalkozás és a tökfesztivál számít új programnak.

Folyamatos ötleteinkkel próbáljuk színesebbé és boldogabbá tenni gyermekeink napjait.

A Kossuth út 11.sz. alatt található a székházunk mely egyben a Civil Ház is, itt több egyesülettel működünk közösen. Az Önkormányzat megbízásából egyesületünk az épület koordinátora.

Egyesületünket tagdíjból, adományokból és pályázati pénzekből működtetjük. Számos pályázatot nyújtunk be melyek sikeresek, főleg az NCA-s pályázatok többsége.

Egyesületünk szívesen fogadja egy és kétgyermekes családok jelentkezését is, mint tagcsalád.