Tájékoztató védőoltás térítéséről

Tisztelt Lakosság!

Dévaványa Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 13. életkort betöltött gyermekek meningococcus (agyhártyagyulladás) baktérium elleni Nimenrix vakcina oltássorozatának 1 darab vakcinája teljes vételárát átvállalja, természetbeni juttatásként.

Nem kaphat védőoltást az a gyermek,

  1. akinek törvényes képviselője a védőoltás beadásához írásban nem járult hozzá, illetve
  2. akinek beoltása orvosilag ellenjavallt.

A védőoltás iránti kérelmet a 13. életévét betöltött gyermek törvényes képviselője nyújthatja be augusztus 1 – 31. napjáig, az illetékes gyermek háziorvos által kiállított eredeti vénnyel. A támogatás gyermekenként csak egyszer vehető igénybe.

A kérelmet benyújtó törvényes képviselőnek a döntés kiállításának évében gondoskodnia kell a gyermek védőoltásának beadatásáról. A védőoltás beadatásának elmulasztása esetén a törvényes képviselő köteles a vakcina árát az önkormányzatnak megfizetni.

Dévaványa Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, a 70. életkort betöltött személy pneumococcus (tüdőgyulladás) baktérium elleni Prevenar 13 vakcinája teljes vételárát átvállalja, természetbeni juttatásként.

Nem kaphat védőoltást az a személy, akinek beoltása orvosilag ellenjavallt.

A védőoltás iránti kérelmet a 70. életévét betöltött személy nyújthatja be augusztus 1 – 31. napjáig, az illetékes felnőtt háziorvos által kiállított eredeti vénnyel. A támogatás személyenként csak egyszer vehető igénybe.

A kérelmet benyújtó a döntés kiállításának évében gondoskodnia kell védőoltásának beadatásáról. A védőoltás beadatásának elmulasztása esetén a kérelmező köteles a vakcina árát az önkormányzatnak megfizetni.

A támogatás részleteiről tájékoztatás a Dévaványai Közös Önkormányzati Hivatal Igazgatási és Szervezési irodájában kérhető személyesen, illetve telefonon a 66/483-100/214-es telefonszámon.

 

Dévaványa Város Önkormányzata